Skocz do zawartości
DR.Zepsu

Radeon 9500@9700

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Zamierzam kupic sobie tego Radeona 9500@9700 co jest w sklepie Benchmark.pl. Wiem że te karty potrzebują dużo prądu. Czy jak będzie mi sie kaszanił na mojej zaiłce 300W to moge go samego podłączyć pod drugi zasilacz 250W? Czy to starczy(ten 250W)?

Ta zasiłka 300W to Codegen. Nie mam pojęciak jak to bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko powiedzieć, ja odpaliłem na codeshicie i stabilnie chodził! Ale pewnie nie w każdym przypadku tak jest! Na moim Fortronie 235W śmiga aż miło ;] A swoją drogą zajżyj do działu sprzedam! Mam niezłą ofertę! O 100zł taniej niż w benchmarku ;] A gwarancja na 2x tyle co tam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehheh, sorki ;] Wiecie wogóle jak się moduje? Za pomocą specjalnych, dołączonych sterowników, wszystko odbywa się programowo, bez żadnej ingerencji lutownicy!!! Zresztą napiszcie do benchmarka i się dowiedzcie ;] Oferta jest naprawdę niespotykana!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko się zgadza

Jednak niepokoi mnie kilka rzeczy mianowicie:

1. Jak podłącze tego adka do tej zasiłki 250W AT(chyba o ile nie 235W) to będę musiał w tej kości połączyc cos bo inaczej zasiłka nie będzie się odpalać, ale czy wszystko bedzie ok jeżeli ta zasiłka 250W załączy pierwsza a później dopiero po naciścięciu przycisku odpale kompa no i zasiłke 300W?

2. Rozumiem że ten Radek pobiera dużo prądu przez dodatkowy kabelek?? Bo przez AGP prawie wszystkie karty pracują przy napieciu 1.5V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD1. Jest sporo postów o równoczesnym załączaniu dwóch zasilaczy, z tego co wiem wystarczy połączyć 2 kabelki od wtyczki do płyty, bodajże niebieski i jeszcze jakiś, ale nie pamietam, poszukaj! W każdym razie da się tak zrobić!

AD2. Tak, dobrze myślisz! Ale wdg. mnie, choć w 100% nie jestem pewien, to przez ten kabelek pobiera mniej więcej tyle co 1 dodatkowy wiatrak... Dobra spadam do pracy, jak coś to na priv w sprawie radeona (napisałem prywatna wiadomość do

Ciebie: DR.Zepsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD1. Jest sporo postów o równoczesnym załączaniu dwóch zasilaczy, z tego co wiem wystarczy połączyć 2 kabelki  od wtyczki do płyty, bodajże niebieski i jeszcze jakiś, ale nie pamietam, poszukaj! W każdym razie da się tak zrobić!

postów jest od groma ale napisze jeszcze raz. aby odpalić zasilacz atx zwiera się czarny z zielonym.

DR.Zepsu

co do at juz nie ma tak wesoło. ale wystarczy zrobić tak: idzie się do sklepu elektronicznego i kupuje się przekaźnik (jakieś 2,5 zyla) co działa na 12V (napięcie załączenia) a zwieraki ma na 250V. przekaźnik łączymy do wtyczki od kompa 0 i 12V a w zasilaczu at zamiast włącznika dajemy zwieraki od przekaźnika. zresztą by to lepiej zobrazować wystarczy wejśc na moded-komp albo elektroda.pl - trochę własnej inicjatywy następnym razem - po co 20x to samo pisać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze jest mały problemik bo zerknąłem do starego kompa i okazało sie że ta zasiłka ma 200W :( zastanawiam sie czy nie kupic nowej zamiast bawić sie z dwoma

Tylko że pojawia się nastepny problem - fundusz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...