scoobyskub Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Siema, kupiłem sobie laptopa, zainstalowałem Windowsa 7, sterowniki Intela HD 4000 oraz Nvidia (ze strony DELL) i mam tzw. rozrywanie ekranu (na pulpicie (tzn. jak przesuwam okienka, to widoczne jest to rozrywanie obrazu (jakby nie było zainstalowanych sterowników))). Wyłączałem funkcję Nvidia Optimus (po to, by komputer działał na karcie Nvidia, a nie na Intelu) i nic to nie dało. Rozrywanie obrazu istnieje również na zewnętrznym monitorze (który działa normalnie na innym komputerze). Rozrywanie obrazu jest również widoczne w filmach (w grach nie testowałem, ale pewnie też). Tak to wygląda: Jak temu zaradzić? Reinstalowałem sterowniki graficzne. Pozdrawiam Naprawiłem, heh. Musi być włączone Aero: Na stylu klasycznym miałem rozrywanie. Dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 A masz możliwość wyłączenia tej nvidii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 pamiętaj też o kolejności sterów, chipset>integra>dedykowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Tak właśnie instalowałem sterowniki. Nvidia chyba sama się wyłącza jak włączę tryb Optimus (w biosie). Wtedy jeżeli nie ma dużego obciążenia grafiki, to działa tylko Intel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Żeby nie okazało się, że nvidia się kończy. Nie bez powodu E6400, jak mój z intelem są droższe i lepiej pokupne niż te z NV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Ale ja mam również Intela HD 4000 na tym laptopie, więc jak się Nvidia zepsuje, to Intel będzie wyświetlał grafikę. Chyba, że jak padnie Nvidia, to kuniec :D. Edytowane 2 Lutego 2017 przez scoobyskub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 jak masz opcje wyłączenia w bios to raczej nie powinno być problemu, w ostateczności płyta główna to 250zł, nie ma dramatu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...