Glor Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Witam, mam problem ze starą już niestety kartą graficzną w laptopie: GeForce 650m. Niektóre tekstury w grach migoczą, i pojawiają się ich dziwne 'rozciągnięcia'. Załączam screenshot: Próbowałem już reinstalacji sterowników, instalacji najnowszej wersji sterowników, wyłączania wszystkich opcji graficznych w grach (shadery, textury), a także wyłączania ustawień globalnych w Panelu Sterowania NVIDIA (tak samo shadery, textury itd). Będę wdzięczny za wszelkie rady co do tego problemu. Zrobiłem drugi screenshot, generalnie ciężko jest to uchwycić na screenie, ponieważ migotanie jest bardzo szybkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zakochany Graham Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Czy karta jest krecona ? OC i te sprawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 w benchmarkach też? mi to na klasyczne arty nie wygląda, aczkolwiek różnie to bywa... spróbuj skontrolować temperatury i zainstaluj afterburner i obniż zegary raz rdzenia, a raz ram i zobacz czy będzie mniej błędów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glor Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Karta była podkręcana, ponad rok temu i wszystko było ok. Spróbuję z afterburnerem i obniżaniem zegarów. Dam znać co wyszło. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zakochany Graham Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 No to bracie mam zla wiadomosc. Mogles zajechac karte. Zwlaszcza pamiatki. Kiedys tak mialem. Zbyt duze taktowanie pamieci sprawilo ze pozniej usialem obnizac wartosci zegarow ponizej tych stockowych/nominalnych. POobnizaj co sie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glor Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Nagrałem wideo, dobrze widać co się dzieje: https://vid.me/l3TQ Sprawa temperatur i ustawień które wciąż nie pomagają ma się następująco (mam zacząć płakać? :D ): Pytanie jeszcze, czy może jakieś odkurzanie części coś ma szansę pomóc? No to bracie mam zla wiadomosc. Mogles zajechac karte. Zwlaszcza pamiatki. Kiedys tak mialem. Zbyt duze taktowanie pamieci sprawilo ze pozniej usialem obnizac wartosci zegarow ponizej tych stockowych/nominalnych. POobnizaj co sie da. Chyba masz rację, no ale cóż, 5-letni laptop, trzeba będzie wymienić cały sprzęt jeśli nie naprawię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zakochany Graham Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 pozaklejaj tasma malarska prawie wszystkie otwory i przykladaj rure ssaca odkurzacza do tej nie zakrytej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 trochę piekarnik, pasta pod radiatorem do zmiany i do czyszczenia, być może tylko to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...