arko Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 Siemka, mam taki oto zestawik i moje pytanie brzmi czy wszystko będzie dobrze śmigało czy trzeba coś wymienić? Czy na pewno dobra płyta do tej karty i procka? Czy obudowa jest ok? Proszę o rady. https://www.morele.net/inventory/info/pWYMKm/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 Może być. Ale dysk bym wymienił na WD BLUE 1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moniek Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 ta sama karta w tańszej odsłonie https://www.morele.net/karta-graficzna-gainward-geforce-gtx1070-phoenix-8gb-gddr5-256-bit-dvi-hdmi-3x-dp-box-426018336-3699-943133/ dodatkowo - jeśli zamierzasz wycisnąć z proca co się da, zainwestowałbym w grandisa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 @Krzysztof Nowak zapomniałem dodać@moniek nie znam się na OC także nie wiem czy będę w ogóle coś z tym robił Jeden z użytkowników napisał mi że płyta MSI będzie dużo lepsza, czy to prawda?W takim razie tak wyglądałby zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/6Vx3Wz/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 nie znam się na OC także nie wiem czy będę w ogóle coś z tym robił to po co płacisz za cos z czego nie bedziesz korzystał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Widziałem kilka recenzji gdzie pokazywali że opcje auto oc działają nadspodziewanie dobrze na płytach serii gaming. Ten jest o wersji M7 ale bios jest ten sam w wersji M3,M5 i M7,różnią się wyposażeniem. Podchodziłbym do tego z rezerwą ale widać że na prawdę software do płyty jest na bardzo dobrym poziomie. Edytowane 9 Lutego 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2017 @tesel za coś z czego nie będę korzystał? Płyta/karta/procek jest sam w sobie dobry nie potrzebuje jego podkręcania, chcę po prostu dobry zestaw a moje pytanie jest jedno czy to wszystko dobrze będzie ze sobą śmigało? Jeśli można dobrać inne komponenty które będą lepsze to proszę napisać. Może gdy będę miał odpowiednią wiedzę na temat OC to skorzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Tesel raczej miał na myśli to, że nie podkręcając nie wykorzystasz w pełni potencjału zestawu, a za taką możliwość dopłacasz. To tak jakby kupić Ferrari i jeździć max 120 km/h , porządny samochód jest, używany będzie ale nie w pełni, a zapłacić trzeba za jego możliwości/potencjał. W przyszłości można podkręcić, poradników jest trochę i nie jest to trudne. W sumie zestaw ok, zmieniłbym ssd na lepszy. Dobrze byłoby taki na kościach MLC, np.: Goodram Iridium pro 240GB - chyba jest najbardziej opłacalny w ostatnim czasie. Edytowane 10 Lutego 2017 przez Dart9 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2017 @tesel za coś z czego nie będę korzystał? Płyta/karta/procek jest sam w sobie dobry nie potrzebuje jego podkręcania Może pamiętasz starsze czasy. Wtedy rzeczywiście dla dobrego kompa trzeba było dopłacić do dobrego mobo. Tańsze płyty były na wyraźnie odstających chipsetach via, sis itd. Warto było dopłacić do płyty z chipsetem Intela czy Nvidii, które to poza możliwościami OC zapewniały większą wydajność po wyjściu z pudełka. Obecnie na rynku chipsetów jest monopol i masz do dyspozycji tylko płyty z chipsetem Intela. Różnią się one funkcjonalnością (ilość linii pci-e, obsługą ilości kości pamięci, ilością usb3.0, sata3 itd), oferują jednak zbliżoną, jak nie taką samą wydajność, stabilność. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Zaniosłem ten zestaw (https://www.morele.net/inventory/info/6Vx3Wz/) do jednego z lokalnych sklepów komputerowych w moim mieście i dziś dostałem smsa żebym przyszedł w poniedziałek bo musimy dobrać inne części ponieważ nie wszystko ze sobą pasuje. Czy ktoś z was może mi powiedzieć co w tym zestawie jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 zmien sklep albo czegos nie zrozumiałes [pewnie nie maja czesci] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Byłem dzisiaj w sklepie i się okazało że pamięci obsługiwane na tej płycie(https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z270-gaming-m3-z270-ddr4-hdmi-dvi-usb-c-atx-975963/) są do 2400 MHz, dostałem wydrukowane specyfikacje wszystkiego i niby się zgadza, wchodzę na morele i ta sama płyta ma obsługiwane pamięci do 3800 MHz? Dodam też że dostałem info że zasilacz który jest w moim zestawie niby nie wyrobi bo sama karta potrzebuje 500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Kup może to, co sklep chce ci tam sprzedać i sklep będzie zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Byłem dzisiaj w sklepie i się okazało że pamięci obsługiwane na tej płycie(https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z270-gaming-m3-z270-ddr4-hdmi-dvi-usb-c-atx-975963/) są do 2400 MHz, dostałem wydrukowane specyfikacje wszystkiego i niby się zgadza, wchodzę na morele i ta sama płyta ma obsługiwane pamięci do 3800 MHz? Dodam też że dostałem info że zasilacz który jest w moim zestawie niby nie wyrobi bo sama karta potrzebuje 500W 1. A co, bierzesz Fury w 4-Way CrossFireX ;) ? 1070 w podanym zestawie zje w zaokrągleniu jakieś 330W. Pozdrów januszy biznesu ze sklepu. 2. Przy okazji zapytaj czy słyszeli o XMP (co do RAM). 3. Może mają jakieś tajne wtyki w MSI i potwierdzą, że producent na oficjalnej stronie kłamie? Nie wiadomo, ale "warto rozmawiać" ;) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Intel deklaruje, że procesory 7-mej generacji wspierają obsługę pamięci DDR4 2400MHz. Co w związku z tym? Odnoszę wrażenie, że poza możliwością wpuszczenia klienta w maliny, istnieje druga opcja - sprzedawcy nie bardzo wiedzą, co jest grane. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) I5 2500k tez obsluguje max 1333/1600 na stronie intela, ale plyta glowna juz 2133/2400 ( moja wlasna P67pro3) i roznica w fps pomiedzy 1333 a 2133 to srednio jakies 20fps, czasem i wiecej. Procki intela lubia szybkie ramy, bierz 3000 bo roznica w cenie niewielka z tego co pamietam. Wyzej juz drozej. Edytowane 13 Lutego 2017 przez Krydor 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 I5 2500k tez obsluguje max 1333/1600 na stronie intela, ale plyta glowna juz 2133/2400 ( moja wlasna P67pro3)...Jedynie sugerowałem, że pewne osoby mogą nie być tego świadome. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Jedynie sugerowałem, że pewne osoby mogą nie być tego świadome. Jeśli sprzedawca nie wie co sprzedaje, to trzeba omijać taki sklep. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Ominąłem ten sklep. Postanowiłem że sam zamówię i złożę komputer, przynajmniej będę miał z tego mega frajdę. Złożyłem też drugi zestaw, wybrałem płytę główną z170 zamiast z270, pamięci 8GB zamiast 16, a za to lepszą kartę graficzną( z GTX'ow 1070 to chyba najlepsza) i teraz moje pytanko czy to jest warte tego. Cena też spadła w dół o ~300 zł. Niby niewiele ale zawsze coś. Do porównania ostatni raz wrzucam te zestawy. Obawiam się też czy ten zasilacz da sobie radę jeśli będę chciał zrobić OC. 1. (https://www.morele.net/inventory/info/6Vx3Wz/) ~5600 zł 2. (https://www.morele.net/inventory/info/1sHSfv/) ~5300 zł Ewentualnie zostawić Palit'a i cena spadnie prawie do 5100 zł. Edytowane 16 Lutego 2017 przez arko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eNeSik Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 Radze jednak wrocic do opcji 16 GB Ram. Obecnie wiele gier potrafi juz zajechac 8 GB Ram (i to nie tylko z powodu memory leak ale wymagań) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 Zasilacz spokojnie da sobie radę. Za grafe sporo przepłacasz. Wysłane z mojego D6603 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Zasilacz spokojnie da sobie radę. Za grafe sporo przepłacasz. Wysłane z mojego D6603 Jaka grafe proponujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Się czyta pw, się wie. Wysłane z mojego D6603 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 msi z270 tomahawk vs msi z270 gaming m3 Procesor I5 7600k MSI GTX 1070 Gaming X Gaming M3 jest droższa i moje pytanko czy warto dopłacić te 70 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Weź M3, tam masz lepszą zintegrowaną dzwiękówkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Jak 70zł to na pewno warto. Jakby to miało być +150zł to można by było się zastanawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 A czy ta płyta się czymś różni czy tylko kolorami? (https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z270-krait-gaming-z270-ddr4-hdmi-dvi-usb-c-atx-975961/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...