Beatles7 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Witam, Komputer nowy. Tak jak w temacie, grafika chodzi tylko ze zintegrowanej, bios nowy, zasilacz dobry, w czym problem? Zmieniłem w biosie na płytę PEG czy jakoś tak nic nie daje. Mam ochotę walnąć tym komputerem o ścianę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 To wal nim przez okno! Monitor podłączyłeś do rxa? Sam składałeś kompa? Bios aktualny? Piny pod cpu niepokrzywione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beatles7 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Tak, sam. Komputer chodzi ze zintegrowanej normalnie. Bios aktualny, Morele aktualizowało BIOS i z tego co patrzałem jest aktualny. W menedżerze widać, że wykrywa kartę, ale jak podłączam DVI do karty zewnętrznej nie startuję. W BIOSIE jak zmieniam na zewnętrzną kartę to nie wykrywa, p***** paradoks. Ściągam nowy sterownik do karty i spróbuję zainstalować i może jakoś we właściwościach ekranu zmienić na drugą kartę o ile tak się da. Sterowniki instalowałem z płyty, czy aktualne sterowniki do płyty poprawią sytuację czy to nie ma znaczenia? Co to jest rxa? Edytowane 12 Lutego 2017 przez Beatles7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 rx - karta którą masz. Masz monitor z wejściem dvi i łączysz go kablem dvi - dvi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beatles7 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 To demontuj cpu i sprawdzaj czy piny są proste. Podaj pełną konfigurację. Sprawdź samodzielnie wersję zainstalowanego biosu oraz najnowszą dostępną na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beatles7 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Nowe: MSI H110M PRO-VD, H110, DDR4-2133, SATA3, DVI, VGA, M-ATX Intel Pentium G4560, 3.5GHz, 3MB, Box (BX80677G4560) Sapphire Radeon RX 460 2GB GDDR5 (128 Bit) HDMI, DVI-D, DP, BOX (11257-10-20G) GoodRam DDR4 8GB 2133 CL15 (GR2133D464L15/8G)SilentiumPC Brutus M10 (SPC159) SSD Kingston SHFS37A120G Używane: Fortron 500W, FSP500-60GHN, 80 Plus, aktywne PFC SSD Crucial CT256MX100SSD1 AMI BIOS płyty: 2BO 12/15/2016, na stronie producenta najnowszy jest 2B czyli się zgadza z datą publikacji 2016-12-19. Czemu demontować CPU? Z tym może być problem bo ten boxowy radiator to strach z powrotem dementować, bo te kołki plastikowe to jedna wielka Intelowa lipa (swoją drogą nie wiem czemu taka niby dobra firma produkuje cały czas taki chłam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Czemu demontować CPU? Bo zależy ci na rozwiązaniu problemu niedziałającej karty RX460? Kontroler magistrali pci-e jest w procesorze. Procesor z płytą łączy się poprzez podstawkę z pinami i pola stykowe na procesorze. Piny są delikatne i łatwo je pokrzywić, np gdy najpier ktoś demontuje plastikową zaślepkę a w drugiej kolejności wkłada procesor. Wystarczy jeden skrzywiony pin i złącze pci-e nie będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beatles7 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Ale wykrywa kartę w menedżerze normalnie, wcześniej jako nieznana czy jakoś tak, ale po instalacji sterowników już normalnie... Może w biosie coś trzeba jeszcze zmienić? Edytowane 12 Lutego 2017 przez Beatles7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 To może kabel uszkodzony? Integrę łączysz tym samym kalem? Spróbuj podłączyć monitor pod hdmi lub dp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beatles7 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Tak tym samym, monitor nie ma HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Jaki to monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beatles7 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 DELL U2312HM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Masz do niego kabel displayport? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beatles7 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Nie mam, ale mogę ogarnąć. Czy to pomoże i dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...