Pabloo Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Dodychczas posiadałem windowsa xp professional ale uruchamiał mi się bardzo długo (Celeron 1200 Ram:256mb 333mhz karta graf: Gforce2 64mb) i podczas uruchamiania pojawiał sie scandisk z komunikatem "BRAK SPÓJNOŚCI DANYCH" kiedy próbowałem sprawdzić dysk trwało to bardzo długo (ok. 2 godz.) a i tak przy następnym uruchamianiu problem sie powtarzał. Postanowiłem zainstalować windowsa od nowa w tym celu chciałem sformatować dysk. Jednak postęp formatowania doszedł tylko do 13% i wyskoczył komunikat "PRÓBA ODTWORZENIA JEDNOSTKI ALOKACJI" początkowa wartość tej alokacji wynosiła 157 000 i w ciągu ok. 7 godzin jej wartość wzrosła do 204 000 z tego co wiem mój dysk ma ok. 1 222 000 jednostek alokacji. CO MAM ROBIĆ??? Podczas pracy w windowsem XP kiedy klikałem na niektóre ikony pojawiał się komunikat "czy chcesz sformatować dysk". Mój dysk jest jeszcze na gworancj czy podlega wymianie?? Z góry dziękuje za odpowiedzi. PABLOO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 gnaj do serwisu - 99% że masz bady (na dysku lub w obrębie MBR jeśli traci info o partycjach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 gnaj do serwisu - 99% że masz bady (na dysku lub w obrębie MBR jeśli traci info o partycjach)popieram. Jak dysk na gwarancji to do servisu i dostaniesz nowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 i nowa gwarancja od dnia wymiany na nowy :) 1 bad = wymiana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 i nowa gwarancja od dnia wymiany na nowy :) 1 bad = wymiana nie zawsze daja nowa gwarancje. Moga wstawic pieczatke "wymiana sprzetu" i gwara leci dalej :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 hehehe jak to nie zawsze? gwarancja leci od nowa i tyle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Jacek, teoretycznie masz rację, bo tak mówi prawo, ale kupowałem dysk i poczytałem sobie umowy gwarancyjne nawet wypisywane w sklepach (na terenie Warszawskiej Giełdy Elektronicznej w podziemiach al. Niepodległości). Miejscami były napisane takie numery, że w wypadku wymiany gwarancyjnej na nowy element okres gwarancji liczy sie od momentu pierwszej sprzedaży. Nie wiem czy powinienem robić negatywną reklamę niuczciwym sprzedawcom ale polecam przed zakupem poprosić do poczytania umowę gwarancyjną. Nie ma sensu później kłócic się, cytować prawo, przerzucać paragrafami, pisać skargi itp. Pozdrawiam karolski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 nie zawsze daja nowa gwarancje. Moga wstawic pieczatke "wymiana sprzetu" i gwara leci dalej :? to jest 99% wypadków... chyba że masz chody , to jesteś w tym 1% nie ujętym wyżej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 odpal na innym kompie dysk i spod systemu zapodaj mu zalozzenie nowych partycji - ja tez tak mialem i to byl jedyny sposob - a jak nie pomoze to servis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgadza się, cokolwiek by to nie było jesli zostaje wymienione sprzedawca ma obowiązek wystawic gwarancje na ten sprzet, nie mozna przeciez kontynuowac gwarancji na sprzet stary, ktory chociazby ma inne numery seryjne. Gwarancja natomiast nie ulega przedluzeniu w przypadku napraw. Jesli gwarancja jest podbita, nie masz juz prawa zwrotu, a jedynie prawo do naprawy, tzn ze prawnie sprzedawca wcale nie musi Ci wymieniac i nie ma takiego obowiazku (ta decyzja nalezy do niego), a moze np naprawiac (ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na 14 dni) Wlasnie dlatego pamietajcie, kupujac sprzet nie podbijajcie gwarancji od razu (i nie podpisujcie) bo w momencie kiedy gwarancji nie ma jest bardzo latwo anulowac sprzedaz, w momencie w ktorym juz jest, to nic sie nie da zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 A fixdisk /mbr było??? Tak uratowałem kiedyś szjsunga , który chodzi do dziś bez problemu. Następnie format i ...może zadziała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...