chacken Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Witam, postanowiłem lekko upgradowac komputer. Nie proszę o dyskusję o tym że bez sensu upgradować komputer... lepiej przyoszczędzić i kupić nowy. Wierzcie mi jeżeli miałbym taką opcję obecnie to bym tak zrobił. No ale mniejszaMój obecny komputer: Zasilacz: Chieftec GPS-400AA-101ARAM: 4x1Gb DDR2Procek: AMD Athlon 64 X2 3800+Karta graficzna: GIGABYTE GeForce 7900 GSPłyta główna: GigaByte GA-M55S-S3Upgradowane do:Karta graficzna: Gigabyte Radeon HD7770Procek: Phenom II X4 925 w wersji 95W Z tego co pytałem na innym forum i sam wyczaiłem i poczytałem to wszystko będzie śmigać jak należy jak updatuje biosa na płycie głównej.Tak jak widać wyżej płytę główną mam: GigaByte GA-M55S-S3 Na stronie producenta są różne wersje update'u 2.0 biosa do ściągnięcia. Którą powinienem wybrać żeby wszystko było ok? Teoretycznie według dat to najnowsza jest jakaś wersja "FJI" ale pisze że to wersja beta? jak na to patrzeć? którą wybrać ;/?http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m55s-s3_20/download/ Edytowane 15 Lutego 2017 przez chacken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Odczytaj z laminatu płyty głównej jaka masz rewizje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chacken Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Wrócę z pracy to sprawdzę. A to tam będzie napisane jaką wersję update powinienem ściągnąć?Czemu one są ogólnie tak podzielone na takie wersje? TJI, FH? i inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Pobierasz najnowszy do swojej rewizji płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chacken Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Chciałem zaktualizować biosa zgodnie z moią rewizją rev. 1.1. Sciągnięte wszystko i nagrane na penaNiestety jak odpalam z biosa to w okienku updatowania biosu (screen) mam"Update bios from floppy" zamiast "Update bios from drive" czy to oznacza że będę musiał kombinować napęd dyskietek i dyskietki :P?Z penem nie działa... jak klikam to się zawiesza ale może można to jakoś obejść i odpalić update z pendrive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 @BIOS 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...