Skocz do zawartości
bodziu8

Drukarka dla lamera:)))

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna kobieta :wink: maturzystka -niestety zajęta :lol: (dziewczyna mojego brata) chce sobie kupić drukarkę.

Wygospodarowała na ten cel od 250zł do powiedzmy 300zł, może 320zł.

Jako że jej pojęcie o komputerach w skali 1-10 wynosi... 2 :wink: , sprzęt będzie jej służył do pisania wypracowań i ściąg :wink: na maturę, a nie do drukowania zdięć.

Polecono mi Lexmark Z-45 za 275zł

Proszę o ewentualne propozycje i komentarze.

P.S. Ma współpracować z Pentium2 350Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupować to Lexmarka Tusze są niby drogie ale można bardzo łatwo napełnić je ok 1 minuty <- do tego ładnie drukują, HP bym nie kupował bo za tą cenę nic dobrego nie dostaniemy a napełnić cartrige jest o wiele trudniej (wylewają) Canon to pic na wodę po dodaniu wszystkich cartrige okazuje się ze mamy cenę wyższą niż podobną do Lexmarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Także polecam Lexmarka. Ja mam Z43 i jestem bardzo zadowolony. Czarny napełniacz Fullmarka kosztuje ok 40zł za 2 napełnienia (banalnie proste); praktycznie nie ma możliwości czegoś zepsuć. Instrukcja napełniania napisana bardzo przejrzyście dla każdego. A dla leniwych do nabycia zamienniki Wielokropka czarne i kolorowe. Kolorowy około 120zł, a wiec nieco taniej niż oryginalny. Poza tym żadnych absolutnie problemów z drukiem, sprzętem, sterownikami.

Pozdrawiam

karolski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym powiedzial zeby nie kupowac Lexmarka ... mialem 3 i 3 juz nie zyja ... ja bym polecil epsona ...

Masz na myśli...

Epson c42sx-242zł

Epson c42ux-265zł

w sumie nie sa zle ale polecalbym sie dobrze zakrecic ja kupilem stylusa color 680 u dystrybutora za 320PLN ( a normalnie w hipermarketach stoja za 750PLN jak ktos nie wierzy to moge podac adres)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już pewnie wezmę tego lexmarka :wink:

Jeszcze jedno pytanko.. znalazłem w cenniku jeszcze takie dwa cuda:

Z-602 za 229zł i Z-605 za 278zł, tak więc może jedna z tych dwóch zamiast modelu Z-45(lepsza gorsza???)

Od lat używam laserówki, więc na tych atramentowych się kompletnie nie znam, a sponsorowanym artykułom gazetowym nie ufam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHo wzialbym HP moze jakas 3420 za okolo 250 pln lub dolozyc i za jakies 350 pln kupic 3820 i mialaby przyjemne z pozytecznym od czasu do czasu moglaby tez jakies zdjatko druknac :D

a moze niech sie to dziewczyna bardzoooo ladnie usmiechnie do swojego chlopaka i niech jej sypnie kasiora do HP5550 :wink: ostatnio bardzo stanialy

a jak nie to przynajmniej HP3820 za 320zl daloby sie znalesc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak uwazasz ... tylko pamietaj ze standartowo cartrige z lexmarkow sa napelnione na jakas 1/4 (moze odrobine wiecej)

po co gadasz głupoty?

Jak się nie znasz to nie zabieraj głosu :evil:

czym popierasz swoje stanowisko ? bo ja wlasnym doswiadczeniem i doswiadczeniem klientow ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHo wzialbym HP moze jakas 3420 za okolo 250 pln lub dolozyc i za jakies 350 pln kupic 3820 i mialaby przyjemne z pozytecznym od czasu do czasu moglaby tez jakies zdjatko druknac :D

a moze niech sie to dziewczyna bardzoooo ladnie usmiechnie do swojego chlopaka i niech jej sypnie kasiora do HP5550 :wink: ostatnio bardzo stanialy

sam jestem uzytkownikiem 5550ki i jestem bardzo zadowolony ze swego czasu dolozylem i zdecydowalem sie ja ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>. Ale wiesz ta drukarka to juz kwota rzedu 400 pln wiec :? chociaz... :) ;)

pozdro

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam jestem uzytkownikiem 5550ki i jestem bardzo zadowolony ze swego czasu dolozylem i zdecydowalem sie ja ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>. Ale wiesz ta drukarka to juz kwota rzedu 400 pln wiec :? chociaz... :) ;)

pozdro

Lagier

tez mam 5550 :P drukareczka jest wypassss,wczesniej mialem canona BJC2000 - jeeezu co za dziadostwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak uwazasz ... tylko pamietaj ze standartowo cartrige z lexmarkow sa napelnione na jakas 1/4 (moze odrobine wiecej)

po co gadasz głupoty?

czym popierasz swoje stanowisko ? bo ja wlasnym doswiadczeniem i doswiadczeniem klientow ...
Jestem skłonny się z tym zgodzić. Tusz który dostałem z drukarą bardzo szybko się skończył. Z następnymi już nie było problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co gadasz głupoty?

tym że 10tki cartrige już zużyłem i wiem jak sprawa wygląda miałem do czynienia z 12A1970, 1361400, 16G0055, 17G0050 i we wszystkich była połowa Tak wychodzi z moich napełnień :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co gadasz głupoty?

tym że 10tki cartrige już zużyłem i wiem jak sprawa wygląda miałem do czynienia z 12A1970, 1361400, 16G0055, 17G0050 i we wszystkich była połowa Tak wychodzi z moich napełnień :wink:

IMO jest tam mniej niz polowa co nie zmienia faktu iz IMHO jest to robienie w balona klientow ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja urzwam leciwej Lexmark 1020. Faktycznie obecnie w nowych drukarkach jest 1/2 tuszu ale co to ma za znaczenie skoro napełnienie to koszt 18 zł ?? W firmie jest a raczej była HP610 i w życiu bym tego nie kupił nie dość że często trzeba było ten szmelc czyścić bo się rolki ślizgały to jeszcze po 2 latach padła. Ja u siebie pewnie że mniej drukuje ale mam ją już 5 lat i zero błędów. A podobno nowe HP są jeszcze gorzej wykonane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja urzwam leciwej Lexmark 1020. Faktycznie obecnie w nowych drukarkach jest 1/2 tuszu ale co to ma za znaczenie skoro napełnienie to koszt 18 zł ?? W firmie jest a raczej była HP610 i w życiu bym tego nie kupił nie dość że często trzeba było ten szmelc czyścić bo się rolki ślizgały to jeszcze po 2 latach padła. Ja u siebie pewnie że mniej drukuje ale mam ją już 5 lat i zero błędów.A podobno nowe HP są jeszcze gorzej wykonane.

dobrze to powiedziales "podobno" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brat dołoży. :lol: .. i jak na razie całe przedsięwzięcie utknęło na zakupie Lexmark Z-65 za 339zł, co do HP to jest tak, że jak się ktoś nie zna jaki tusz kupić... to dolewka wycieknie :wink:

A jet jeszcze taka Z-65P- tylko, że straszna drożyzna :cry: - wie ktoś co to P oznacza?

I czy wybór Z-65 jest słuszny, bo dziś po południu muszę jej drukarę zamówić :?:

P.S. Tylko mnie martwiczy się gość nie machnął w cenie, http://sklep.benchmark.pl/pelny_2628.html

kosztuje 499zł, a nie 339zł 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam posiadam Canona i320 LINK od paru miesięcy i jestem bardzo zadowolony . Jakośc wydruku zajebista . a tusze (nieorg) kosztują mnie 30 zł komplet (czarny i kolor);d . Są może małe ale za taką cene to spokojnie se moge kupić i nie paprać sie z napełnianiem .Do użytku domowego spokojnie starczą

Wcześneij miałem LExmarka Z23e i więcj lexmarków niechce znać !!! Po 3 napełnieniu głowice szlak trafił i musiałbym zakupić nową oryginalną więc podziękowałem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brat dołoży. :lol: .. i jak na razie całe przedsięwzięcie utknęło na zakupie Lexmark Z-65 za 339zł, co do HP to jest tak, że jak się ktoś nie zna jaki tusz kupić... to dolewka wycieknie :wink:

A jet jeszcze taka Z-65P- tylko, że straszna drożyzna  :cry: - wie ktoś co to P oznacza?

I czy wybór Z-65 jest słuszny, bo dziś po południu muszę jej drukarę  zamówić :?:

P.S. Tylko mnie martwiczy się gość nie machnął w cenie, http://sklep.benchmark.pl/pelny_2628.html 

kosztuje 499zł, a nie 339zł 8O

poprawka: jak ktos sie nie zna i nie umie nabijac ;) :) to dolewka wycieknie :lol:

Co do drukarek HP to Yeti666 powiem ci tak jestem uzytkownikiem takowych od bardzo dawna na poczatku byl epson potem HP 695C ktora zreszta bez szwanku chodzi do dzis teraz uzywam 5550ki jak juz wczesniej wspomnialem i nie zamienilbym ja na zadna inna swietna jakosc wydruku a przy tym duza oszczednosc szybkosc i cicha praca uzywam jej juz prawie rok i poki co nic sie nie dzieje 695C chodzi juz ponad 4 lata i rowniez jak noweczka ;) :D, kuzynowi polecilem jakies 2 lata wstecz 920 lub 930 wybral ta pierwsza bo byla tansza i rowniez uzywa jej do dzis non stop nabija tusze i jakos nic mu nie wycieka :lol: a drukareczka drukuje idealnie bez szwanku, takich przykladow moglbym mnozyc na peczki a co za tym idzie osobiscie nie moge nic zarzucic firmie HP ze cos jest szmelcem musi sie potwierdzic w praktyce a ze twoj kumpel mowi ze np.:"walki sa slabsze" moze i sa ale moze tez nie ma potrzeby montowania mocniejszych :? :)

pozdro

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ta 610 też chodziała jak nóweczka aż przestała wogóle chodzić. Ale fakt faktem nikt w domu (chyba) nie wydrukowywyje kilku kardriży na miesiąć czarnych (w ekono) więc może akurat poprostu zawiniła tu ostra ekspoloatacja. Co do napełnienia to racja że jak się to dobrze robi to się niczego nie splami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ta 610 też chodziała jak nóweczka aż przestała wogóle chodzić. Ale fakt faktem nikt w domu (chyba) nie wydrukowywyje kilku kardriży na miesiąć czarnych (w ekono) więc może akurat poprostu zawiniła tu ostra ekspoloatacja. Co do napełnienia to racja że jak się to dobrze robi to się niczego nie splami.

ano to trza bylo tak od razu :) jak wydrukowujesz kilka kardridzy na m-ac to jaka drukarka ci dlugo wytrzyma chyba rzadna. Jesli chodzi o uzytkowanie w firmie to only laser printer mam Kyocere FS1500 drukareczka niczego sobie idealna do wydruku tekstu a ten toner to chyba na cale zycie mi wystarczy ;) :D

pozdro

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...