SOOB3K Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Siema, jak w temacie. Laptop Sony VAIO VPCEH 2C5E, chlodzenie jak i laptop czyszczone miesiac temu, wymiana pasty termoprzewodzacej na Gelid Extreme. Wlaczylem HWMonitor, EVGA Precision XOC, podkrecilem GPU, odpalilem Rocket League i pogralem ok 1h. Tak sie przedstawiaja temperatury ktore sa niepokojace jak dla mnie. Laptop stoi na biurku na gumowych nozkach zeby od spodu zaciagal lepiej powietrze, wylotu nic nie blokuje ani spodu laptopa. pics.tinypic.pl/i/00872/gzwi3s11qzna.jpg pics.tinypic.pl/i/00872/swl3zuepovd0.jpg Jakis pomysl jak zbic temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobexor Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 przy takich temperaturach plastik powinien mocno parzyć jeśli tego nie robi temp mogą być trochę przekłamane po za tym cpu przy takiej temp chodził by na najmniejszym mnożniku gpu tak samo aaaaa ps.nie wiem jak u cb i innych laptopach ale cpu w acer i asus jeśli cpu ma 90+ wyłącza kompa i trochę się dziwie dalczego u cb tego nie robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOOB3K Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 EVGA Precision z kolei pokazywało po OC GPU temp. nie przekraczajace 80 stopni na GPU. Jak mozna zmierzyc dokladne temperatury CPU i GPU? Ja nic w BIOSIE nie grzebalem :D ba nawet tam nic nie moge zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...