ygbd Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 ... moze jest tu ktos kto moglby ze tak powiem zdominowac ta sprawe i jasno/wyraznie powiedziec, ze jakis sposob wyczyszczenia wnetrza jest ok, nie niszczy cyny, miedzi, mosiadzu i nie robi niewiadomo czego jeszcze...ja wyczyściłem środek nie niszcząc cyny, miedzi, mosiadzu i innych w bardzo prosty sposób, po prostu ją rozebrałem :lol: . Trzeba być bardzo uważnym bo krew się lała i to bardzo, ale warto było :D . Środek jest teraz bez kamienia, rdzy i innych wszelkiej maści syfów aż miło popatrzeć. A teraz będę składał :twisted: . P.S. Oczywiście niektóre chłodnice chyba są nierozbieralne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 A jaką nagrzewnicę masz? Zapodaj jakieś fotki czyszczenia, rozebranej nagrzewnicy :-) i składania z powrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 co do cholery jasnej dzieje sie z tym forum że mi 3 razy posta napisało :evil: :evil: :evil: :evil: prosze moderatora o wykasowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 A jaką nagrzewnicę masz? Zapodaj jakieś fotki czyszczenia, rozebranej nagrzewnicy :-) i składania z powrotem.Z braku możliwości fotek nie będzie :( . Nagrzewnica to Nissan Sunny z plastikowymi zbiorniczkami. W środku są płaskowniki przez które płynie woda (4 rzędy po 18 sztuk). Nagrzewnica już złożona i działa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 a probowaliscie czyscic chlodnice auto-max em, jest lekko scierna ,ale do polerowania nadaje super, tempo mozna przejechac pozniej bo ma w skladzie wosk (a to powinno opóźnic tracenie polysku, mam jedno pytanie, mianowicie ,ktora nagrzewnica jest leprza od żuka czy opel ascona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Rok pozniej ale warto!!! 1 mosiadz to stop metali i moczenie w soli nic nie da!!! 2 z chlorkiem zelaza i kwasem azotowym ostroznie bo nagezewnica moze sie poprostu rozpuscic (miedz jest bardzo aktywna chemicznie)!!! 3 O preparaty do czyszczenia metali z farb radze zapytac w sklepie chemicznym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 W elektronice do trawienia płytek chlorek żelaza używa się właśnie do usunięcia miedzi z laminatu płytki... IMHO to mówi samo za siebie... Ja będę teraz próbował środkiem do czyszczenia chłodnic i nagrzewnic Cu polecanym kiedyś w tym topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 chyba mi nie odpowiecie?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ja za niedługo swojego Kadetta też bedę czyścić i polerować. Jak znajde chwile czasu i bede miał dostep do cyfraka to zarzuce fotkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 chyba mi nie odpowiecie?!W którymś topiku były wypowiedzi na ten temat, podobno niezły czad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 To pokaze moja nagrzewnice: Jest juz po elektrolizie. Zapomnialem zrobic zdjecia przed, ale mozecie mi wierzyc byla tak zasyfiona ze wachalem sie czy ja wziac. Dalem za nia 25zl w AUTOJAGA w szczecinie (jest to opel manta,ascona). Jest jeszcze nie polerowana. I tu drugie zdjecie: Bedzie jeszcze polerowana i zbiorniki beda malowane na czarno a srodek(finy) na czerwono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 malowanie finów jest słabym pomysłem... tez tak mysle ale wyglada toto co na gorze rewelacyjnie wy to jestescie chyba chorzy :lol: grzechu jak to twoje to naprawde respekta niemoge sie napatrzyc tak slicznie to wyglada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Jak to ma stać poza budą to moim zdaniem powinna być dłuższa plexa o 2 cm żeby za nóżki robiła i dawała prześwit dla powietrza wlatującego od dołu. Ale ogólnie niezły bajer jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 jesli piszesz o mojej nagrzewnicy to będzie ona znajdowac sie w budzie także looz. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 hmm mam pytanie grzechu jak przeczepiles ten shroud do bokow nagrzewnicy? ja sobie polepilem cos takiego tyelko ze na 2 wentyle i nie mam pomyslow jak przyczepic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 hmm shroud jeszcze nie jest przyczepiony gdyz nie wiem jeszcze jak będzie ustawiona nagrzewnica w budzie, ale to nie problem gdyz ta nagrzewniczka ma z boku otwory 3mm, które nagwintowałem na m4 i teraz poprostu shroud będzie przykręcony. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 mam 2 pytania: Czym malowac nagrzewnice? Co jest potrzebne do przeprowadzenia eloktrolizy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 mam 2 pytania: Czym malowac nagrzewnice? Co jest potrzebne do przeprowadzenia eloktrolizy? ad1. farba? :wink: ad2. odpowiedniej mocy zasilacz, roztwor wody z sola, zbionik, sam element ktory chcesz 'wyczyscic', wzglednie coc co bedzie robilo za elktrode(czt. kawalek blacy, preta), mocne nerwy :wink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Jaka farba, dokladniej jaki rodzaj jak pomalowac finy ktore sa "wewnatrz" nagrzewnicy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 a jakie znasz rodzaje??? spray w puszcze i jedziesz..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 spray w puszce odpada, 1/4 scieka i nic ciekawego z tego nie wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Jak masz dostep do aerografu modelarskiego, to sprobuj tym; bardzo ladnie wychodzi i co wazne nakladasz bardzo cieniutka warstewke. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 mam 2 pytania: Czym malowac nagrzewnice? Co jest potrzebne do przeprowadzenia eloktrolizy? Wiesz ile trzeba się namęczyć żeby puźniej oczyścić element z osadu. Ma to tylko taki plus że tak jak by zmiększa osad i puźniej łatwiej go usunąć papierem wodnym 800. Jak by Cie interesowało to tu masz moje dzisiejsze 5 godzin pracy. Płukanie śropdka, elektroliza i papier ścierny wodny 800. A na zkączenie jescze kolejne tyle trzeba papier 1200 1500 pasta polerska żeby lustro było. http://student.wspa.pl/~czarodziej/produkt.html Taki małe pytankio czemu nie moge wstawiać kodu html'a w posty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Taki małe pytankio czemu nie moge wstawiać kodu html'a w posty??bo forum nie obsluguje html tylko bbcode jak chcesz wstawic zdjecie to wpisz adres do zdjecia miedzy znaczniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 mam 2 pytania: Czym malowac nagrzewnice? Co jest potrzebne do przeprowadzenia eloktrolizy? Wiesz ile trzeba się namęczyć żeby puźniej oczyścić element z osadu. Ma to tylko taki plus że tak jak by zmiększa osad i puźniej łatwiej go usunąć papierem wodnym 800. Jak by Cie interesowało to tu masz moje dzisiejsze 5 godzin pracy. Płukanie śropdka, elektroliza i papier ścierny wodny 800. A na zkączenie jescze kolejne tyle trzeba papier 1200 1500 pasta polerska żeby lustro było. http://student.wspa.pl/~czarodziej/produkt.html Taki małe pytankio czemu nie moge wstawiać kodu html'a w posty?? sory ale na tej stronie nic nie widac. moglby mi ktos przyblizyc na czm polega szlifowanie papierem sciernym wodnym i co to takiego jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 faktycznie coś nie działa :(. Ciekawe czemu puźniej to sprawdze. Bo nie jestem u siebie. Papier ścierny wodny kupujesz w sklepie metalowym a żeby go używać musi być mokry inaczej jeszcze dobrze nie zaczniesz ścierać a już zkończysz bo się zużyje. To przed czyszczeniem To po elektrolizie i czyszczeniu papierem ściernym wodnym A to po polerowaniu pastą Auto max lekko ścierna Jeszcze jej nie wystawiłem ale idzie na sprzedasz jak finy wyczyszcze. Ze względu żeby nie robić zbyt dużej reklamy bo to nie dział bazar. Powiem tak dojście do tego co tu widzisz to jakieś 5-6 godzin pracy. A jak byście kiedyś na allegro kupowali patrzcie czy widać łączenia (cyne srebro) jak nie to poprostu malowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ...ale nagrzewnica ma 2 strony, jak wyszła druga strona ?? Moja (już sprzedana;-) po godzinie pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Z Ciebie lepszy fotograf jest niż ze mnie no ale chciałeś to masz te fotki: Niestety nie miałem warónków żeby zrobić zdjęcie jak zachodzi słońce i nie miałem go za plecami. Ogólnie to są bardzo podobne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 NBo dobra czyli nalanie Octu na 3h zostawienie bedzie bezpieczne i nie zezre mi tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 u mnie jedna stała całą noc z mieszanką 2 części wody 1 octu i jeden kwasek cytrynowy. Wstrząśnięte i zmieszane i do nagrzewnicy wlane :D . nic jej nie będzie chyba że ma uszkodzenie które zatkał kamień albo inny syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...