mkwd40 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 juz po sprawie, załatano distalem. Zobaczy sie jak z wydajnoscią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Czy jeżeli by udało mi się dostać nagrzewnice, która nie była nigdy używana, ale leżała od dłuższego czasu to też trzeba ją jakoś specjalnie czyścić? Tzn poza brudem i kurzem. Bo kamienia nie będzie miała, ale czy miedź po takim dłuższym czasie nie pokrywa się jakimś syfem? Chodzi oczywiście o środek nagrzewnicy. Podobno miedziana z LandRovera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 wlewasz goracy ocet do srodka popłukaj i bedzie ok, oczywiscie jesli nigdy nie była niczym zalewana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) zapytam szybko bo w sumie nie chce mi sie szukac trzeba rozcienczyc cilit kamien i rdza przed zamoczeniem w nim /wlaniem go do nagrzewnicy ? jesli tak to jaka iloscia wody ? aha jest to rekord - nawet nie wiem z czego jest zrobiony -_- Edytowane 14 Maja 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Jak tylko delikatnie pryśniesz to nic, ale jak nawalisz tej farby, to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 a cilit to jakas farba... -.- ? mi sie wydawalo ze plyn do plukania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 a cilit to jakas farba... -.- ? mi sie wydawalo ze plyn do plukaniaUps pomyłeczka, sorki. Ale jak już oczyszczeniu mowa, to najtaniej / najlepiej jest kupić elektrolit, wlać do garnka do tego chłodniczka i pogotować 10 min i wyjdzie cacy: Np tak u mnie wyszło: ] Teraz trochę szczoteczką i będzie błysk. A i wśrodku tęż dobrze się wsio rozpuści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 no to jak bedzie z tym cilitem ? dodam ze ocet gowno daje bo czyscilem i pozatym ze poczerniala (czyscilem juz) i zrobilo sie troszke bialawego nalotu to zabardzo nie wyczyscilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 to poplukaj wiecej octem,zostaw ja na noc uprzednio nalewając gorącego octu,ocet usuwa osady i miedź po nim się błyszczy ;) i mosiądz też ,chyba że to alu albo stal to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) poszukiwane zdjęcie gołej narzewnicy od Suzuki Maruti bądź Toyoty Corolli (rocznik 91) :) Z góry Thx! :) Edytowane 15 Maja 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 poszukiwane zdjęcie gołej narzewnicy od Suzuki Maruti bądź Toyoty Corolli (rocznik 91) :) Z góry Thx! :) Corolla ... nie wiadomo jaki rocznik http://img14.imageshack.us/my.php?image=zzz1jb.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Tą widziałem ale to raczej nie ta która poszukuje :) Chodzi o nagrzewnice budową i rozmiarem praktycznie całkowicie pasującymi do BIXa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 A jak to wyczyscic jezeli brzeszczot za krotki? Używana w wc była przez reeda i mnie. Zadne syfy nie pływały. Wiec moze wystarczy jakas chemia potraktowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item103611695_nagrze...corolla_91.html Kumpel ma identyczna i jest super, strasznie miekkie ma finy... http://www.allegro.pl/item102718166_nagrze...ift_1_0_93.html http://www.allegro.pl/item102527852_suzuki..._kompletna.html ja mam taka ale chyba na grubosc jest inna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 A jak to wyczyscic jezeli brzeszczot za krotki? Używana w wc była przez reeda i mnie. Zadne syfy nie pływały. Wiec moze wystarczy jakas chemia potraktowac?Żuczek. Raczej tylko chemia cię ratuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 A ja całem życie myslalem ze to Syrena ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 a moze gotowac w occie ? ;) albo kwasku cytrynowym .. btw. nie mam pojecia z czego jest ta chlodnica.. cyna chyba napewno tam jest mosiadz tez raczej a z czego finy.. ? chyba alu nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 aha jest to rekord - nawet nie wiem z czego jest zrobiony -_-Konstrukcja typu Harrison czyli miedz + mosiadz.. A ja całem życie myslalem ze to Syrena ;]I dobrze myślałes.. Syrena Żuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Może syrena, może warszawa, może nysa/żuk. Do wszystkich tych aut ładowano takie konstrukcje- jeśli chodzi o nysę/żuka to mówię tu o wersjach "Van" ;-) (osobowych znaczy)- w wersjach ze skrzyniami ładunkowymi były mniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Może syrena, może warszawa, może nysa/żuk. Do wszystkich tych aut ładowano takie konstrukcje- jeśli chodzi o nysę/żuka to mówię tu o wersjach "Van" ;-) (osobowych znaczy)- w wersjach ze skrzyniami ładunkowymi były mniejsze.No właśnie bo ja takie 2 chłodnice wyciągnąłem z żuków (bez skrzyni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) wasnie.. mam gdzies w piwnicy zuka tego mniejszego co ma wyloty z twoch stron. Moj dziadek tez ma na wsi nagrzewnice od zuka i jest taaka wielka... Wasnie on kiedys zomowal osobowego, tzn nie osobowy tylko bus a nie skrzyniowy. Edytowane 15 Maja 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 fakt.. ale widze reaktywowalem temat (hehe) a i tak nikt nie odpowiedzial na moje pytanie czy rozcienczac cilit kamien i rdza czy lac jak idzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 ląc i sie nie zastanawiac, do mojeje wlałem do pełna cilita bang, i nic sie nie stało (poza tym ze usuneło psoro syfu), ale i tak nie da to ci tyle co rozlutowanie. Ja czysciłem tak nagrzewnice płynami itp, syf nie wypływał, ale jak została rozlutowana to jak wsadziłem brzeszczot.... :lol: Normalnie pełno takiej staki trawdej było w srodku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Po obejrzeniu zdjęć kupiłem jednak tą nagrzewnice ;) Corolla rocznik 91 :) Cena: 30zł Urzekła mnie jej budowa (BIX), stan, wydajność oraz cena ;) Myśle że wpakuje na nią 2x120mm i zrobie jakiś przemyślany shroud ;) A jak się nie sprawdzi to odpicuje i sprzedam. Zna ktoś jej dokładne wymiary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Soker -> Wyglada bardzo podobnie, jedynie uklad rurek nieznacznie inny. Szerokosc i grubosc bedzie raczej taka sama, odnosnie dlugosci nie mam pewnosci. Nagrzewnica tez byla oklejona tak samo czarna gabka. Calkowite wymiary zewnetrzne bez rurek podalem tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Soker -> Wyglada bardzo podobnie, jedynie uklad rurek nieznacznie inny. Szerokosc i grubosc bedzie raczej taka sama, odnosnie dlugosci nie mam pewnosci. Nagrzewnica tez byla oklejona tak samo czarna gabka. Calkowite wymiary zewnetrzne bez rurek podalem tutaj Wielkie dzięki za wymiary :) Jeśli będe chciał udomowić kompa to idealnie wejdzie mi do budy ;) PS. Rozlutowywałeś ją? Jeśli tak to co w niej zastałeś i czy trudno sie składało :) Jeśli nie to bój się boga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) niestety na corolle nie mieszcza sie 2x120, brakuje jakies 1-2cm :? Z kumplem taka rozlutowywalismy, ma trzy rzedy po iles tam kanalow. W porownaniu do poloneza latwo sie rozlutowala, miekksza cyna w niej jest. Sorry za brak polskich znakow ale linux co teraz uzywam nie ma.. Edytowane 16 Maja 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Soker -> Rozlutowalem i lezy. W miare czysta jest, jak na swoj wiek. Zaden kanal nie jest zapchany, i sa dosc czyste. Jedynie troche wiecej osadu jest w zbiornikach i na deklach. Odnosnie zamocowania dwoch 120 mm wentylatorow: Sam rdzen od zbiornika do zbiornika ma dlugosc ok. 22 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Soker -> Rozlutowalem i lezy. W miare czysta jest, jak na swoj wiek. Zaden kanal nie jest zapchany, i sa dosc czyste. Jedynie troche wiecej osadu jest w zbiornikach i na deklach. Odnosnie zamocowania dwoch 120 mm wentylatorow: Sam rdzen od zbiornika do zbiornika ma dlugosc ok. 22 cm. No to w takim wypadku myśle że nie powinno być dużych problemów z zamocowaniem 2x120mm ;) Co do czyszczenia to prawdopodobnie tez rozlutuje żeby być 100% pewnym :) Jeszcze jedno pytanko :) Po odlutowaniu tych rurek zostają dziurki - jaka średnica - da rade tam jakieś króćce przylutować? ew. mufke i na nią króciec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Soker -> Otwor ma srednice 17 mm. "Kawalek" tego prawie idealnie pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...