WaltKowalski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Witam, Mam problem z płytą nie wykrywa mi karty graficznej jaką jest r7 265. Karta normalnie chodzi na 2 komputerze więc to raczej nie jej wina wentylatory też się uruchamiają i to na tyle jest cały czas czarny ekran. Czy to może być wina slotu PCI Express? płyta posiada tylko jeden x16 stara karta jaką był gf9400 chodzi normalnie. Bios płyty najnowszy. Reszta pc I3 3240 Msi h61 p21 b3 8 gb ram ocz 500w r7 265 Edytowane 21 Lutego 2017 przez WaltKowalski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Spróbuj podmienić zasilacz, może on powoduje problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Sprawdzałem na innym też bez skutku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Teoretycznie mogą to być pogięte piny w podstawce pod cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 sprawdzałem płytę jak zmieniałem procka wszystko było git, ale czy to możliwe aby stary gf9400 chodził a r7 nawet nie był wykrywany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Wszystko jest możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 właśnie zdjąłem procesor i obejrzałem płytę dokładnie wygląda, że wszystko jest ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Zasilanie do karty rozumiem podłączone? Monitora nie zapomniałeś podłączyć pod r7 ? ;) Wygląda na to, że za wiele nie wykombinujesz. sprawdzałem płytę jak zmieniałem procka wszystko było git Masz jeszcze ten stary procek? Sprawdź może na nim jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Zrobiłem, okazało się, że piny było dobre, ale był jakiś paproch którego nie było widać dmuchnąłem powietrzem i już działa :) dzięki za podpowiedź. Temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...