arturros_97 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam, Dostałem w spadku zasilacz CoolerMaster gx lite 600w, który działał u poprzedniego użytkownika. Gdy wymieniłem go z starym 400w zasilaczem, po wciśnięciu przycisku power płyta główna podświtliła się, wentylatory ruszyły ale niestety tylko na około sekundę. Pomyślałem, że nastąpiło zwarcie któregoś z podzespołów, ale wykluczyłem to po ponownym włożeniu starego działającego zasilacza, który uruchomił komputer. Po zwarciu kabla zielonego z czarnym w 24 pinie sytuacja jest taka sama. Dodam jeszcze, że po w pięciu kabla zasilającego słychać trzask, jakby zwarcie. W czym leży problem? Jest szansa naprawa zasilacza? W najbliższym czasie zamierzam kupić kartę graficzną z którą mój stary zasilacz sobie nie poradzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodjuke Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2017 Mam identyczny problem z corsair 430, po zwarciu zielonego z czarny wentylator się kręci więc teoretycznie działa, do tego jeszcze irytujące piszczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturros_97 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Tak samo Cooler piszczał, przed tym problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...