XPit Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Małe pytanie. Wiemy, takie karty jak np. GF3 Ti200 świetnie się kręcą - do poziomu Ti500 i wyżej czasem. Nie ma artefaktów, ani GPU i pamięci się nie grzeje zbyt mocno... Jestem jednak ciekaw jak długo taka karta pochodzi. Natknąłem sie ostatnio na grupowicza któremu padła po kilku tygodniach od podkręcania w związku z tym zastanawiam się jaki jest bezpieczny próg tzn. taki, że pochodzi pare lat. Mogę mojego Gainwarda wkręcić z 175/400 na 240/500 tylko boję się, że niedługo mi padnie. Co o tym sądzicie ? Jaka jest bezpieczna sprawdzona wartość w procentach ? Najbardziej ucieszyły by mnie wypowiedzi kogoś kto kręci swoją grafę od przynajmniej kilku miesięcy. Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 moim zdaniem gdyba miał paść to by padł od razu, jeśli nic się nie przegrzewa to będzie dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 no ja na swoim starym asusie ge2mx pomykalem jakies 6 miechow na nastawach 220/205 (standard 175/166), i karta wszystko spoko chodzi sobie dalej w innym kompie ale na standarzdie juz, ja mysle ze caly pic polega na znalezieniu absolutnie stabilnych ustawien, tak zeby nie bylo ani jednego artefaktu, i wtedy pochodzi, ale mysle ze na kilka lat to nie ma co liczyc jednak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 A co powiesz na to: na swojej tnt2 m64 pomykalem ponad pol roku na ustawieniach 125/125@165/170 i nic sie jej nie dzialo. A najdziwniejszy byl fakt, ze powyzej 135 pamieci sniezyly, po przekroczeniu progu 165 przestawaly sniezyc a max szly 175. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Musze przyznac, ze mnie to tez bardzo ciekawi czy ten gainward dlugo wytrzyma tak ostre podkrecenie. Bo bezsensu jest podkrecac jak ma wytrzymac np. tylko pol roku, ale te karty od niedawna sa takie popularne takze nie wiem czy ktos odpowie ci na to pytanie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 moim zdaniem gdyba miał paść to by padł od razu, jeśli nic się nie przegrzewa to będzie dobrzeWedług mnie takie myślenie jest błędne, znam takiego uzytkownika forum nazywa sie lukk : IMHO grafa ci pada...ja juz spalilem 2x GF2MX...jeden byl podkrecony i dzialal 3 m-ce , w pewnej chwili po prostu padl(pojawily sie paski juz w biosie karty!)...drugi mx padl bo za bardzo podkrecilem pamieci (z defaultowych 166Mhz na 173 Mhz ... polowa pamieci sie zjarala i mialem 2MX z 16 MB a moje ostatnie dokonanie to 2 Ti...byla podkrecona i przez miesiac bylo OK...w pewnym momencie paski w Winie sie pojawily...no to co odkrecamy???...kupa nadal byly paski wylaczylem komputer,ostygl,wlaczam Wina i jest ok...gram w Heroesow IV po chwili znow paski...az za kilka minut/godzin pojawily sie juz paski przy biosie karty...teraz mam inna 2Ti i mam nadzieje ze jej nie sfajcze...BTW tamte 3 karty poszly w 7 miesiecy No wiec sami rozumiecie co sie dzieje z karta podkrecona przy niestabilnych ustawieniach przez dluzszy czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ta je, bo grafe trzeba umiec krecic, widzisz ostre artefakty to nie czekaj az ci sie skrzaczy totalnie tylko dus reset (albo esc jesli to 3d mark;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 mam kompa ktory jest jednoczesnie brama dla sdi na osiedlu i chodzi 24/dobe i tak od roku jush tylko restarty a przeciez na nim gram i pracuje caly czas ( szkoda kasy na osobny serwer) mam winfasta geforce'a 2 mx krecony z 175/166@220/240 i nie mam zadnych problemow a wydajniejszy od geforce 2 gts :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 moj gainward chodzi przetaktowany na 250@530 bez zadnych komplikacji (zmienione chlodzenie GPU bo seryjne to sie nadaje :? ) temperaturki w normie i zadnych problemow ze stabilnoscia czy artefaktami itp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 mam kompa ktory jest jednoczesnie brama dla sdi na osiedlu i chodzi 24/dobe i tak od roku jush tylko restarty a przeciez na nim gram i pracuje caly czas ( szkoda kasy na osobny serwer) mam winfasta geforce'a 2 mx krecony z 175/166@220/240 i nie mam zadnych problemow a wydajniejszy od geforce 2 gts :D Moze i jest wydajny ... ale nawet od mojego GF256DDR nie jest wydajniejszy ... nie mowiac juz o GF2 gts :))) ... rzuc paroma cyferkami .... q3 1024x768 timedemo 1 czy 2 na maxsa detale, 3dmark2001 ... moj wynik widzisz w sygnaturce ... pare starych wynikow z d800@1000 tez mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Proponuje wymianę karty co 6 miesięcy i po kłopocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 w 3d marku 2001 se z pathem tym nowym mialem 3322 :D i celek 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Co do Gainwarda bym zasugerował zmiane ustawień jeśli chcesz mieć większą pewność. Jak miałem fabryczne chłodzenie(wydajniejsze i głośne bardzo) kręciłem na 250/540. Obecnie zdjąłem głośny wentylator i zamontowałem duży wolno obrotowy 92x92 1650 rpm i mogę podkręcić do 230/530. Wniosek z tego taki, że pamięci na standardowym chłodzeniu możesz spokojnie puścić na 520 MHz(20mhz zapasu), a rdzeń na 230 MHz. Zakładam oczywiście że mamy egzemplarze o tej samej jakości elementów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 w 3d marku 2001 se z pathem tym nowym mialem 3322 :D i celek 1200 http://service.madonion.com/compare?2k1=3629513 moj wynik z durnia 1000@1133 :)) I nie mow ze twoj gf2 mx dogania gf2 gts bo ono bez krecenia ma ponad 4000 3dmarkow2001 na duronie 1000 ( chyba ze jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>owo skonfigurowany system i cos jest spiepszone ) PS. 3322 - jak na gf2mx to rzeczywiscie piekny wynik (najwyzszy jaki ja widzialem ... musze przyznac :))) ... zapodaj linka do tego wyniku to sobie porownam poszczegolne testy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Co myślicie o GEFORCE 3 TI 200 64MB DDR TV INNOVISION ? Jakie to ma pamięci ? Były gdzieś tego testy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...