FuckCaptcha Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 Chcę zainstalować kamerę IP na klatce schodowej mojej kamienicy i połączyć ją z komputerem, który znajduje się w odległości ok. 5-7m w linii prostej (po drodze jest ściana i schody na klatce) od miejsca instalacji. Chcę nagrywać przez całą dobę na HDD w przynajmniej 1280x720 @ 25 fps. Czy taka kamera wystarczy? http://techplanet.pl/produkty/kamery-sieciowe/tp-link-nc250-wifi-n300-cloud-ip-camera,71361.html Czy powinienem kupić do niej antenę Wi-Fi, żeby poprawić moc sygnału? Jeżeli macie jeszcze jakieś uwagi, to proszę je podać, bo nie mam doświadczenia z rzeczami tego typu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemonek22 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Witam. Mam podobne rozwiązanie zastosowane na monitoring parkingu pod domem. Z tym że u mnie kamera nagrywa na kartę pamięci a nie na dysk twardy. Jedyny minus jest taki że, stare nagrania tzn sprzed 3 dni są kasowane i automatycznie zastępowane nowszym nagraniem. Mam inną kamerę ale muszę przyznać że w dzień obraz jest ok natomiast w nocy, jakość mizerna. Ogólnie rozwiązanie się sprawdza, podgląd kamery z każdej części świata i mi to wystarcza. Jeśli masz możliwość to celu w coś w full HD, z pewnością będziesz bardziej zadowolony. Pozdro. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...