Uhorek Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Cześć! mam dość dziwny problem, mianowicie jeżeli zmuszony zwisem systemu wyłączę komputer przytrzymując power przez 4 sekundy, po kolejnych 4 sekundach komputer sam się uruchamia. I od tej pory wpadamy w pętlę, ja go chcę wyłączyć (power na 4sek.), on sam się uruchamia i tak dalej i tak dalej. Jeżeli w czasie gdy jest wyłączony odetnę zasilanie, to i tak próbuje się włączyć (widać jak na chwilę diody się zapalają), ale na szczęście po przywróceniu zasilania już siedzi wyłączony. W BIOSie znalazłem tylko opcję do wznawiania pracy komputera po utracie zasilania i to mam na OFF i wydaje się działać. Jeżeli system poprawnie zakończy prace i wyłączy komputer, to już sam z siebie się komputer nie włącza. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki, konfiguracja sprzętu: Intel Core i7-6700 Gigabyte GA-Q170M-D3H Patriot Viper 4 Series DDR4 2x8GB Samsung SSD 850 256GB Super Flower 450W Golden Green PRO SF450P14XE Antec Gamer Three Hundred Edytowane 28 Lutego 2017 przez Uhorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 W biosie w ustawieniach power managment szukaj. Najwyraźniej masz włączoną opcje "restore last power state"... lub podobnie nazwaną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 W BIOSie w sekcji Power Management mam tylko takie opcje: I tam m.in. "AC BACK > Always Off", o czym wspomniałem w pierwszym poście. Dzięki za pomoc, masz może jakiś inny pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Skoki napięcia... W Windows nie ma czegoś takiego jak ponowne uruchomienie pc po wyłączeniu/restarcie... Nie wiem jak mam Ci to wyjaśnić. Jeśli wyłączasz na hama, to powinien pozostać wyłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...