under555 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Witajcie, napiszę w punktach,żeby nie nie zapomnieć. Kwota... w zależności od modelu ale do 2500zł myślę max chociaż im taniej tym lepiej a z druiej strony jakby coś było ULTRA Extra to można wyjść poza budżet ale nie chciałbym bardzo tego robić teraz + niby co takiego lepszego ma być? 14 Cali Full HD IPS matowe - jak najlepszej jakości RAM ma już swój także bez RAMu ale ma mi obsłużyć 2x 8 GB DDR3 1866 Hyper X moje (najwyżej zjadą do 1600Mhz). Dysk - potrzebuję jedno złąćze SATA, mam Samsunga 850 Pro 256GB. System mam - Windows 8.1 Grafika - potrzebuję integry i chciałbym,żeby dała radę z Fimami w 4k czy YT. Procesor - tylko niskonapięciowy i wydajnościowo jak i5 3gen laptopowy. Niskonapięciowy bo chłod lepszy i praca na baterii. Aczkolwiek zwróćcie uwagę,że dopiero i7U 4 gen(rzadkość) oraz i5 5gen są akceptowalne jeśli idzie o wydajności bo są mniej więcej jak i53gen. Podświetlana klawiatura i kamera oraz usb 3.0 - to musi być. Dobra praca na baterii tj. ok 5h na wydajności - ale zwracam na to uwage bo jak się trafi jakiś Zenbook czy inne coś bez wymiennej baterii to kaplica a w Dellach Thinkpadach można kombinować. Jakość i wytrzymałość obudowy. Zastosowanie - przeglądanie wielu kart w Chrome - wiem co mówię, wydajnoć i5 3gen potrzebna akurat mi. A klawiatura i bateria i matryca to po to,żeby ładnie klientom pokazywać pewne rzeczy na ekranie. Prawda jest taka,że opcje są 3: Lapki HP G ale tutaj... one wyglądają o wiele mniej wytrzymale niż Thinkpady oraz można poczytać,że throttling lubi się pojawić jakimś cudem (sic!) + nie znam się na tej firmie. Delle ale cięzki temat bo w tej kasie są lapki z U prockami 4gen a poza tym boję się ich matryc. Lenovo IBM T np. T460 - wydaje się być ideałem. Cichy, chłodny, i5 5 gen itd. Co i dlaczego polecacie? Czy ten przykładowo T460 naprawdę nie ma wad? ja się nie dopatrzyłem aczkolwiek to samo było z Dellem E6430, którego miałem dwa tygodnie - potem zobaczyłem jakość (a właściwie jej brak) matrycy HD + matowej + głośniki jak z przed 15 lat i zbladłem. Będe wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam, jako że także poszukuje ultrabooka/małego laptopa ~13.3"/14" z ekranem FHD i co bardzo wazne z 2 miejscami na dyski SSD+ HDD, dobrze aby przyciski toutchpada były osobne a nie w całosci z gładzikiem, który poradzi sobie z podstawowymi zadaniami typu chrome i kilkanasie zakładek, yt w fullhd/4k i filmy w h.264/h.265. Obecnie pracuje ThinkPadzie T60 i wymiarami jest dla mnie idealny nie chciał bym nic wiekszego. Oczywiscie interesują mnie poleasingówki. Moj typ to Fujitsu LifeBook S904 z ekranem Fhd i procesorem i5 4200U Co Wy na to? dzieki z góry za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Czy ten przykładowo T460 naprawdę nie ma wad? ja się nie dopatrzyłem aczkolwiek to samo było z Dellem E6430, którego miałem dwa tygodnie - potem zobaczyłem jakość (a właściwie jej brak) matrycy HD + matowej + głośniki jak z przed 15 lat i zbladłem. Ty chyba nie do końca wiesz czego chcesz sądząc po tym. Jak chcesz dźwięk i zajebisty wyświetlacz to chyba serie laptopów Ci się pomyliły, a na pewno pułap cenowy ;) Witam, jako że także poszukuje ultrabooka/małego laptopa ~13.3"/14" z ekranem FHD i co bardzo wazne z 2 miejscami na dyski SSD+ HDD, dobrze aby przyciski toutchpada były osobne a nie w całosci z gładzikiem, który poradzi sobie z podstawowymi zadaniami typu chrome i kilkanasie zakładek, yt w fullhd/4k i filmy w h.264/h.265. Obecnie pracuje ThinkPadzie T60 i wymiarami jest dla mnie idealny nie chciał bym nic wiekszego. Oczywiscie interesują mnie poleasingówki. Moj typ to Fujitsu LifeBook S904 z ekranem Fhd i procesorem i5 4200U Co Wy na to? dzieki z góry za porady Do mnie w tamtym tygodniu przyszedł Dell E7440 i myślę że to bardzo dobry wybór i spełnia wymagania przy założeniu: https://tomtomic.wordpress.com/2014/05/13/dell-latitude-e7440-using-a-msata-ssd-in-the-msata-wwan-port-yes-you-can/ i5 4300u/8GB/256GB samsung raczej wystarczy do tych wmagań. W Ultrabookach inaczej słabo z dwoma dyskami dlatego jak to nie przejdzie to zwykła przejściówka sata -> usb 3.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...