Skocz do zawartości
Jackobek

Zestaw do 4700 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Jestem laikiem w temacie komputerów stacjonarnych (całe życie na laptopach). Czas nadszedł na zakup PC tak by starczył na długi czas. Przeznaczenie: Inventor, AutoCad, obróbka filmów, gry. Dużo czytałem, dużo pytałem i udało mi  się złożyć taki zestaw:
https://www.morele.net/inventory/info/bWmGUm/ i do tego mam taki monitor:  https://www.cnet.com/products/samsung-syncmaster-931bw-lcd-monitor-19-series/specs/ (aktualnie tylko taki posiadam)

Cena - max 4700 zł

Prosiłbym o ocenę czy taki zestaw spełniałby moje wymagania. Oczywiście w przyszłości będzie dokupiona kolejna pamięć RAM i może (ale to już dalsza przyszłość) podkręcenie CPU.
Chciałbym się również dowiedzieć o aktualizację BIOSu - czy na tej płycie głównej będę musiał to robić?

Edytowane przez Jackobek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z270 więc na starcie powinna być obsługa Kaby Lake .

W kwestii pracy w wymagającym sofcie - warto luknąć nieco na konkurencję tzn. Ryzena .

Płyty i procki już dostępne , choć ceny z kosmosu - 8 rdzeniowy i 16 wątkowy Ryzen 1700X kosztuje ~2000 zł .

Jak możesz to poczekaj jakiś czas aż spadną ceny i pojawi się więcej testów Ryzena .

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz to poczekaj jakiś czas aż spadną ceny i pojawi się więcej testów Ryzena .

Czekać i tak będę, bo Intel zniżki zapowiedział :D

A jeśli chodzi o zestaw, to wszystko ok? Kompatybilne części i nie będzie problemów? Zasilacz również spełni swoje zadania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi