Komaro Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Witam, Postanowiłem trochę unowocześnić swój komputer. Zakupiłem: I5 7600 MSI B150 pc mate Goodram 8gb 2400mhz Problem jest tego typu, że płyta nie uruchamia się nawet do biosu. Najprawdopodobniej bios na płycie jest jakiś stary a MSI dopiero w przed ostatniej aktualizacji dodało obsługę 7mej generacji Intela. Jak wam się wydaje czy dobrze rozumuje? Zakładając oczywiście, że wszystko podłączone jest dobrze :) Czy znacie osobę/serwis który zrobi mi ten update na terenie Warszawy, są. może któryś z użytkowników forum byłby chętny pomóc? Oczywiście nie za darmo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Tak, to na 99% sprawa nieaktualnego biosu. Przynajmniej nie musisz się martwić, że dostałeś wadliwe części. A co do Warszawy, to nie pomogę. Edytowane 4 Marca 2017 przez maker3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komaro Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Hej, Odpowiadam sam sobie być może komuś się przyda. Problemem był nie aktualny bios. Zaktualizowany na warszawskiej giełdzie komputerowej za 20zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...