Ceglasty Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Witam problem z kompem robi mi restarty na totalnym randomie. Potrafi działać 4 h potrafi zrobić 4 restarty w ciągu 5 minut. Restartuje się w memteście nie może go dokończyć ale błędów nie pokazuje. Platforma I5 4440 Asrock H81M-DGS R2. 0 Corsiar vengeance 2x4gb Zasilacz Tracer Highlander 500W Win 10 Chodził pod obciążeniem 4h i nic a dziś włączam i na samym pulpicie restart. Tempo prawidłowe przeszedł OCCT test na powersupply. Pomóżcie :( https://youtu.be/SXueVeeq8h0 Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Marca 2017 przez Ceglasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceglasty Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Mem test przeszedł zmieniłem listwę zasilającą na inną też restartuje się losowo. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Obstawiam zasilacz Tracera. Wywal ten badziew przez okno. I czemu się jeszcze nie szykujesz ? Edytowane 4 Marca 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceglasty Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) No tak powoli diagnoza idzie w stronę zasilania chociaż jak zobaczyłem pastę to taka kreda, że aż wstyd od 2,5 roku nie wymieniłem przed chwilą posmarowałem kanapkę noktuom może jak go bostowało do 3.3 to restart narazie testuje. Szykuj się no to było dobre hahaha :) Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Marca 2017 przez Ceglasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceglasty Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 Temat do zamknięcia przyczyną losowych restartów była stara pasta termoprzewodząca. Temperatura procesora była prawidłowa lecz sądzę, że stara pasta straciła właściwości przewodzące ciepło po wymianie praca komputera prawidłowa. 10 godzinnym stres teście bez restartu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...