Spider22 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Witam, wczoraj chcąc wymienić pastę termo przewodzącą na i5 3570K odciąłem IHS żyletką. Mimo iż bardzo uważałem pouszkadzałem ścieżki na PCB procesora w 2 miejscach ogólnie załamałem się i stwierdziłem że to koniec procesora (cóż za głupotę się płaci) ale dałem mu szansę, ogólnie sprawa wygląda tak że komputer wstaje i działa prawidłowo. Testy jakie przeprowadziłem do tej pory to : -30 minut gry w Battlefield 1 zero problemów -2 godziny testu OCCT zero problemów -napisanie tego tematu na forum ;-) Co mogłem uszkodzić i jak to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 A wpadłeś na pomysł by załączyć zdjęcie pacjenta? Jak padnie to wtedy zacznij się przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Mogłeś tylko zniszczyć zewnętrzną warstwę procesora bez przecinania ścieżek. Albo uszkodziłeś jakieś zdublowane obwody np zasilające których procesor ma całe mnóstwo. Jak działa to nie ma się co martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider22 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Czytałem gdzieś że można uszkodzić obwody np od lini PCI-E lub od kontrolera pamięci. Zobaczymy co się będzie działo, procesor i tak już lekko leciwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...