Yoyobauer Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Dzień dobry, Witam, jestem długo czytnikiem forum oraz portalu. Aktualnie stoję przed zadaniem złożenia zestawu bez GPU do około 4000zł. GPU będę przekładać ze starego komputera(GTX 970 od Zotaca), kartę będę zmieniać w przyszłości - teraz nie jest to konieczne. Zestaw będę podkręcać, jednakże poczekam z coolerem CPU aż wyjdą modele kompatybilne na AM4. Zależy mi na szybkiej obróbce video, streamingu i płynnej rozgrywce. Aktualnie posiadam monitor o rodzielczości QHD. Propozycja zestawu: Ryzen r7 1700 - 1589 MSI b350 Tomahawk - 475 Samsung 960 evo m.2. - 650zł Corsair 16GB 3200MHz Vengeance White LED CL16 - 600zł - cena RAMU rośnie z dnia na dzień... SPC Aquarius x70W - 250zł SPC Enduro FM1 550W -350zł. Największą rozterkę mam aktualnie związaną z zasilaczem. Nie zamierzam robić konfiguracji multi- GPU. Natomiast przy późniejszej zmianie grafiki nie chciałbym zmienić PSU, a nie chce też mocno przepłacać. Dodam też, że zależy mi na tym, aby wszystko zamówić z jednego sklepu(x-kom). Dajcie znać co myślicie i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thevpe Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) No to jak do OC to płyta gł. będzie za słaba (moim zdaniem), słaba sekcja zasilania (ale jak narazie to pł. gł. AM4 za wiele do wyboru nie ma, trzeba poczekać). A odnośnie zasilacza to starczy Ci spokojnie, pamiętaj że GPU idzie do przodu i coraz mniejsze mają zapotrzebowanie na energię (patrząc wstecz). Edytowane 7 Marca 2017 przez thevpe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...