ANalfabeta Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Hej,Wielu z Was ma procesory z 6 i 7gen.Szukam płyty pod nowy konfig na i5-7400 Warunek po poprzedniczce (GA-H55-UD3H) to krótka procedura POST Szlag mnie trafia jak samo odpalenia VGA (zarówno integra jak i GTX560Ti) to około 5-7s, a potem jeszcze sam POST Macie sprawdzone typy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Wątpię aby ktoś tu zwracał uwagę na takie pie rdoły czy post trwa osiem sekund czy jedenaście. Przecież tak czy inaczej to zależy od tego co jest popodłączane. I nie tylko ile rzeczy jest podłączone, ale także konkretnie jakie modele. Co do zasady wiadomo - im bardziej prymitywna płyta, tym post przeciętnie rzecz biorąc krótszy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Uwierz mi, że to potrafi wkurzyć.Wiele konfigów przeszło przez moje ręce i ten póki co jest pod tym względem najgorszy.Urządzeń podłączonych nie ma dużo - z napędów to 1xSSD i 1xHDD Jeśli miałeś okazję to wiesz jak np. potrafią startować Dell Optiplexy czy HP DC8600, a to raptem C2D Może to mój wybryk, ale obecnie dla mnie bardzo ważny.Ktoś powie, że można kompa usypiać itp. Ale nadal wybudzenie to kilka wkurzających sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 są rzeczy ważniejsze niż post nie przesadzaj że życie marnujesz na czekaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Pany i Panewki. Pomijając - poświęci ktoś swoje jedynie 3 min. czasu (bo są rzeczy ważniejsze niż POST) i nakręci sekwencję startu na platformie z płytą pod i5-7400 ew. zmierzy czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 a co co 10 minut resetujesz kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Tak, a nawet częściej. Co to ma do rzeczy ?Spuszczamy się nad 0,5% różnic wydajności w nowych Ryzenach czy innych "kebabach", a drążycie temat realnych różnic (przynajmniej dla mnie) w płytach.Nie proszę o wykłady z układów scalonych, a jedynie o Wasz doświadczenia z WASZYMI konfiguracjami. No koledzy !! Może jestem niemiły, ale co człowiek to inne potrzeby - proszę zrozumcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) nasze doswiadczenia mówią nam że zadajesz bzdetne pytanie żyjemy dla wyższych celów co z tego że jakas płyta startuje w sekunde jak może być totalnym badziewiem pod każdym innym względem Edytowane 7 Marca 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Nie wiem co miałoby Ci to dać (IMO dokładnie nic Ci nie da), ale prosze bardzo - konfiguracja ze stopki. Od momentu naciśnięcia przycisku Start na obudowie, logo Win10 (to takie czteroczęściowe okno białe) pokazuje się w 15 sekundzie, zaś pulpit w 38 sekundzie. Nie mam uruchomionych tych opcji Fast Boot, Super Fast Boot czy jak to tam jest w biosie ponazywane. Mam normalny boot tylko bez wyświetlania loga płyty MSI na cały ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Ile? :zonk: Jakbym pulpit widział dopiero po 40 sekundach (i to jeszcze na SSD?) to bym szukał, co mam zepsute... ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#tbm=vid&q=boot+skylake&* ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 No ja nie będę szukał, bo nic zepsute nie jest. Tak się ten config bootuje, ja mam np. dwa i pół monitora ikon na pulpicie podstawowym... ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thevpe Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 U mnie win 10 po wciśnięciu POWER'a wstaje w 15sek, oczywiście z dysku SSD. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Ile? :zonk: Jakbym pulpit widział dopiero po 40 sekundach (i to jeszcze na SSD?) to bym szukał, co mam zepsute... ;) I właśnie o to mi chodzi. Nie po to kupowałem np. SSD, żeby procedura startu płyty zajmowała 2x więcej niż start systemu z dysku. A wiem, że pod tym względem płyty bywają naprawdę różne. Dzięki za konkretne przykłady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thevpe Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 żeby wejść do biosu to muszę od momentu wciśnięcia POWER'a szybko wciskać DEL żebym zdążył hehe Przed chwilą sprawdzałem ze stoperem w ręku i dokładnie w 16sek widzę pulpit systemu od momentu włączenia komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Temat rozwiązany.MSI B250M Pro-VDH i system mam na nogach w 17s.Do tej pory w tym czasie płyta jeszcze startowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...