Lazerhawk Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Cześć, Mam problem z moim SSD (Goodram Iridium Pro 240GB), który jest zajeżdzany (prawdopodobnie) przez windowsa 10. Mam dwa dyski SSD i ten na którym zainstalowany jest system wykazuje 100% obciążenie przez cały czas, mimo że żadna aplikacja z menedżera na to raczej nie wskazuje. Próbowałem już wyłączać usługi wyszukiwania i indeksowania, jak radzą w poradnikach, wchodzić w rejestr i zmieniać prefetch i inne ustawienia, bawić się w zmianę trybu zasilania, odinstalowywać zbędne aplikacje dostarczone wraz z płytą ze sterownikami mobo... Efektów brak. Komputer czasem uruchomi system bez takich cyrków i wtedy nie mam na co narzekać w drugim wypadku każdorazowo od razu wskakuje na najwyższe obroty. Zaczynam mieć tego powoli dosyć, bo komputer służy mi głównie do pracy, a praca przy 100% obciążeniu dysku nieszczególnie wychodzi. Zamieszczam Screeny z CrystalDiskINFO i Menedżera Zadań Pozostały sprzęt w PC Intel i7 6700K ASUS VIII Maximus Ranger Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000 Mhz 2x Goodram Iridium Pro 240GB MSI GTX 1070 Gaming X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Otwórz menadżer zasobów i tam zobacz czy coś widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazerhawk Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Otwórz menadżer zasobów i tam zobacz czy coś widać. Jak na złość, w momencie kiedy napisałem posta i wyłączyłem komputer, żeby nie zarzynać dalej dysku, a następnie ponownie go uruchomiłem - problem znikł... Pewnie powróci niebawem, ale trzeba cierpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Kiedy instalowana winda? Może aktualizacje idą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...