Skocz do zawartości
Moki

Komputer do 2200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Pomógł by ktoś w złożeniu komputera do 2200 zł?

Głównie do gry cs:go z monitorem 60 hz żeby miał minimalne stałe 80 fps na delatach :

Szczegóły modeli/efektów -wysoka

Detale shadera -wysokie

Renderowanie wielordzeniowe -wł

Filtrowanie textur -4x

4:3 1024x768

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz jakieś części (ze starego kompa), czy to będzie w całości nowy?

W całości nowy 

Ponieważ jestem totalnym noobem to tak rozpisane bym poprosił jaka karta graficzna i ogólnie wszystko 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.morele.net/inventory/info/1821cd/ - jeśli tylko do CS'a, to żeby wyszło poniżej 2,2k to możesz zmienić SSD na 240GB i zmienić wyrzucić HDD

Uzasadnienie dlaczego takie a nie inne podzespoły, ram bo przecież i tak nie będzie podkręcał, a w przyszłości będzie mógł rozbudować o następne 8GB, RX460 bo tani a wydajność coś jak HD 7870 a do tej rozdzielczości lepszej nie potrzeba, proc i5 bo akruat CS GO uwielbia 4 rdzenie przy Pentiumie/i3 mogłby występować dropy, jedynie w tym zestawie brakuje napędu DVD ale to z powodu tego że nikt już prawie nie używa napędów a w CS GO jest zbędny.

Złożenie kompa za 1 złocisza 

Dodaj to do koszyka i potem w koszyku wpisz kod promocyjny który znajduje się poniżej - wtedy cena złożenia z 90 złotych spadnie do 1 złocisza.

Kod promocyjny: ZKSOGF6DI4

Edytowane przez vgz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W csgo to raczej głównie procesor a nie grafika

Czy ona dużo dużo słabsza od tego ?

czasem to 10 fpsów czasem więcej a czasem i mniej, ale w CS GO to głównie procesor jest najważniejszy, a z tego Pentiuma to najlepiej od razu na i5 zmienić bo i3 nie będzie dużo wydajniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasem to 10 fpsów czasem więcej a czasem i mniej, ale w CS GO to głównie procesor jest najważniejszy, a z tego Pentiuma to najlepiej od razu na i5 zmienić bo i3 nie będzie dużo wydajniejszy.

I5 to chyba 800 zł a mi braknie raczej dla tego postanowiłem dać i3 chociaż mi gadał ktoś tam że mam szukać I5/I7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I5 to chyba 800 zł a mi braknie raczej dla tego postanowiłem dać i3 chociaż mi gadał ktoś tam że mam szukać I5/I7

To już lepiej zostaw Pentiuma G4560 i kup RX460 albo GTX 750Ti i odłóż resztę kasy co zostanie i z czasem zmienisz na i5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co wy piszecie, mając jeszcze C2D @ 3.2 Ghz + GTX 9800+Amp w 1366x768 miałem (na prawie max detalach) 80-120fps.

Zwróćcie uwagę co autor postu napisał, ma monitor CRT 1024x768 (wiadomo zmieni z czasem) ale to w zupełności wystarczy do bardzo płynnej rozgrywki.

Jeszcze raz polecam ten zestaw.  https://www.morele.net/inventory/info/PZ9WNG/

A jeszcze to:

"W csgo to raczej głównie procesor a nie grafika".

dziwne bo użycie k.graficznej mam 99% a procesor 15%. Chyba głupoty piszesz. (w csgo mam ponad 900godzin przegranych więc wiem co piszę)

Edytowane przez thevpe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co wy piszecie, mając jeszcze C2D @ 3.2 Ghz + GTX 9800+Amp w 1366x768 miałem (na prawie max detalach) 80-120fps.

Zwróćcie uwagę co autor postu napisał, ma monitor CRT 1024x768 (wiadomo zmieni z czasem) ale to w zupełności wystarczy do bardzo płynnej rozgrywki.

Jeszcze raz polecam ten zestaw.  https://www.morele.net/inventory/info/PZ9WNG/

Nie monitor lecz rozdziałka do cs na której aktualnie gram a monitor szukam 60 hz 16:9 1920x1080 czy jakoś tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(w csgo mam ponad 900godzin przegranych więc wiem co piszę)

Ja mam ich sporo więcej na 4 kontach i jakoś to mnie nie usprawiedliwia, a jak ktoś zna się trochę na CS GO to napisze ci to samo co ja - czyli CS GO to gra która ma większy narzut na procesor, dopiero na odświeżonych mapach grafika zaczyna robić coś więcej. [Nuke, Inferno itd.]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ich sporo więcej na 4 kontach i jakoś to mnie nie usprawiedliwia, a jak ktoś zna się trochę na CS GO to napisze ci to samo co ja - czyli CS GO to gra która ma większy narzut na procesor, dopiero na odświeżonych mapach grafika zaczyna robić coś więcej. [Nuke, Inferno itd.]

Jeśli dobrze zrozumiałem to wyszło by takie coś tylko do wyboru gforce lub rx https://www.morele.net/inventory/info/nkoyKE/

Czy o czymś zapomniałem i nie ma go w koszyku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A comasz za 

A jaką masz specyfikacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważ że teraz też chce zmieścić monitor w tych 2,2k

Tak ale na poczatku nie bylo mowy o monitorze :D. Jak ma byc z monitorem za 2.2k to wiadomo, ze musi pojsc droga Intel Pentium G4560 BOX, czyli mi wychodzi cos takiego https://www.morele.net/inventory/info/LIWC9Z/, dodajesz kod na zlozenie kompa za 1zl i masz lekko ponad 2200zl, ewentualnie jak musi byc rowne 2200zl to zmien ta obudowe Zalman T4 na tego Gembird podanego wczesniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że ograniczony budżet ale napiszę wam wszystkim coś.

Ja np. na pł. głównej bym nie oszczędzał - chipset H110 ma ograniczenia np. brak wsparcia dla PCIE 3.0. Zaczynał bym od B150.

Druga sprawa (powtarzam się) do G4560 lepszy GeForce a do i5 RX, dlatego że radeony mają większy narzut na procesor (być może dlatego wam się zdaje że CSgo potrzebuje lepszego CPU).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi