KurczaQU Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Witam, siedzę sobie na Wiedźminie 3, wszystko standardowo śmiga w 60 fps, otwieram ekwipunek przełączam zakładki a nagle procesor dostaje 100% obciążenia, dławi kartę, zostaje mi 10 - 30 fps i cała gra dostaje muła. Akurat testuje MSI Gaming APP i mam w lewym górnym rogu interesujące mnie parametry. Pomyślałem, że coś się zmaściło i zrestartuje komputer. Uruchomiłem go ponownie, odpaliłem Gaming APP procesor ma taktowania jak powinien więc odpalam Wiedźmina 3 i na dzień dobry zużycie 100% i taktowania zrzucone do 700 mhz. Najśmieszniejsze jest to, że pisząc tą wiadomość procesor dalej utrzymuje takie niskie taktowania pomimo, że ma 30 stopni. Nic nie zmieniałem w konfiguracji, nic nie instalowałem, jakieś 2h dziś grałem normalnie. Ja zgłupłem, jakieś pomysły czemu tak się dzieje? Procesor nigdy nie był kręcony. Specyfikacja mojego komputera: System operacyjny: Windows 10 Karta graficzna: GTX 1070 MSI GAMIX X Procesor: Intel I5 6600k Płyta główna: MSI B150 Gaming M3 Pamięć: 2x KINGSTON HYPERX FURY BLACK 8GB DDR4 Zasilacz: be quiet Pure Power L8 600W Dysk: Samsung SSD 850 EVO 250GB Chłodzenie procesora: Dark Rock 3 EDIT: W samym menu Wiedźmina mam 70 - 80% zużycia procesora. EDIT 2: Poruszałem przełącznikiem na płycie głównej od trybu slow i procesor na chwilę podnosi taktowania po czym znów je zrzuca bez ingerencji w przełącznik więc problem leży właśnie tutaj. Temat do kosza lub dla potomnych. Edytowane 10 Marca 2017 przez KurczaQU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Dlaczego procka z K marnujesz na płycie z chipsetem B150? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...