DooDah Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Moze Vegita ma racje http://www.nvidia.pl/forum.html?02-00184 Jezeli nie to nawet sterowniki tu nie pomoga. no bo o ile wzrosnie wydajnosc o 20% moze 30%? skonczylem przegladac recke i najbardzej rozczarwala mnie jakosc anizop + AA, przecierz nv ktora nie szczysci sie najlepsza jakoscia polozyla matroxa na lopatki. A ja i tak czekam na Radka 10000... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 poczekamy zobaczymy. jeżeli matrox nie zagrozi nv to może p10 3dlabs. mi i tak ten matrox się podoba :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Moze Vegita ma racje http://www.nvidia.pl/forum.html?02-00184 Jezeli nie to nawet sterowniki tu nie pomoga. no bo o ile wzrosnie wydajnosc o 20% moze 30%? skonczylem przegladac recke i najbardzej rozczarwala mnie jakosc anizop + AA, przecierz nv ktora nie szczysci sie najlepsza jakoscia polozyla matroxa na lopatki. A ja i tak czekam na Radka 10000... a mi sie wydaje że to jest chore : testować matroxa w grach czy w 3dmarku, przeciez od zawsze wiadomo ze matroxy nie sluza do gier, chociaz mysle ze roznica pomiedzy 100fps a 200 fps w quejku nie jest zauwazalna. To jest chore, wszyscy prawie przyjeliscie za boga 3dmarka czy inne smieci "karta ma mniej 3dmarksów to jest do [gluteus maximus]" czy takie tam, wydaje mi sie ze to jest najwiekszy objaw LAMERSTWA. Ludzie !! w grach testujcie sobie nvidie, która pod tym kątem robi chipy graficzne, a nie matroxa czy ew. ATI. Osobiscie mam nvidie, ale tylko z tego względu zeby sobie czasami pograc, no a za najlepsze karty i tak uwazam matroxy i ati. ps. zapomnialem o najwazniejszym: poczekajcie na dxa 9 to zobaczycie I TAK NVIDIA NIGDY NIE POKONA ATI I MATROXA !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 a mi sie wydaje że to jest chore : testować matroxa w grach czy w 3dmarku, przeciez od zawsze wiadomo ze matroxy nie sluza do gier, chociaz mysle ze roznica pomiedzy 100fps a 200 fps w quejku nie jest zauwazalna. ps. zapomnialem o najwazniejszym: poczekajcie na dxa 9 to zobaczycie Akurat ta karta miala wlasnie byc m.in. do grania. A co do fps roznica jest kolosalna w tym jak sie gra na 100 a jak na 200 fps , szczegolnie w Q2 gdzie dzieki temu mozna wskakiwac latwiej na wyzsze polki itd. jesli ktos interesowal sie enginami Q to wie o czym mowie. A dx9 juz jest wczesna wersja bo wczesna ale jednak...a wlasnie te testy byly na dx8.x czy 9 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 a mi sie wydaje że to jest chore : testować matroxa w grach czy w 3dmarku, przeciez od zawsze wiadomo ze matroxy nie sluza do gier, chociaz mysle ze roznica pomiedzy 100fps a 200 fps w quejku nie jest zauwazalna. ps. zapomnialem o najwazniejszym: poczekajcie na dxa 9 to zobaczycie Akurat ta karta miala wlasnie byc m.in. do grania. A co do fps roznica jest kolosalna w tym jak sie gra na 100 a jak na 200 fps , szczegolnie w Q2 gdzie dzieki temu mozna wskakiwac latwiej na wyzsze polki itd. jesli ktos interesowal sie enginami Q to wie o czym mowie. A dx9 juz jest wczesna wersja bo wczesna ale jednak...a wlasnie te testy byly na dx8.x czy 9 ? kto powiedział ze ta karta ma być do grania ? testy były robione w wiekszosci na dx 7, troche na dx8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 kto powiedział ze ta karta ma być do grania ? testy były robione w wiekszosci na dx 7, troche na dx8 Sposob w jaki reklamuja "Surround Gaming". DX7? pfff... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Wg. mnie wszystko juz niedlugo sie okaze. Nie chodzi mi tylko o to jaki bedzie ten Matrox ale czy to swego rodzaju G400MAX, ktory ukazal sie dlugo po tym jak szalala TNT2 (Ultra) i z ktora mogl konkurowac, pozniej krecac sie w kolko (G450, G550). Czy bedzie to swego rodzaju ATI Radeon, ktory tak czy inaczej dotrzymuje kroku Nvidii. Moze przeciez byc tak ze to pierwszy krok ze strony Matroxa a kolejne karty beda juz bardzo konkurencyjne do ATI czy Nvidii. Pamietacie Rive 128? Ja do dzis pamietam goscia z wielka torba na gieldzie roznoszacego po stoiskach ta karte, sprzedawcy pukali sie w czolo kiedy mowil o konkurencyjnosci do voodoo. Dzis pewnie jezdzi mercem :D Inna sprawa to to ze jest sporo ludzi, ktorzy kupili G450 czy G550 do innych celow niz granie, mysle ze teraz Matrox dolozyl dobry argument do tych innych celow, mozna bez kompleksow kupic ta karte do grania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Jak matrox wypuścił g400 też były problemy ze sterami, wydajnością opengl itp. Radzę poczekać kilka miesięcy na normalne sterowniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Dla mnie ta karta to bomba. Testy q3 to tak jakby testowac w 3dmarku 99 :) Trzeba testowac w najnowszych enginach graficznych. A widzieliscie screenshoty z ut2003 czy jak to sie tam zwie? Poza tym co to za porownanie 16X fsaa na matroxie a na gf4 4X .... to chyba bez sensu :) a ten faa wymiata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Przeciez sa tez porownania Parheli w nowych grach gdzie dostaje w dupe po maxie , a tak naprawde to matrox sam rozpetal takie poruszenia zwiazane z ich karta . Mam nadzieje ze cos z nia zrobia bo za cene ponad 2000 ta karta jest kicha , wole nowego Radka ktory napewno bedzie wymiatal :) A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Kyro2 na początku też była lipa, ale sterowniki dużo zdziałały, może tu też tak będzie (?) Trzeba wziąć też pod uwage niższe taktowanie rdzenia na matroxie, ale to i tak nie jest to co chciałbym widzieć. P.S. Gdzieś na jakimś forum, jest koleś który jak twierdzi jest beta testerem radka 9500 MAXX (dual R300!!) - wyciąga 27k w 3dm 2001 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Kyro2 na początku też była lipa, ale sterowniki dużo zdziałały, może tu też tak będzie (?) Trzeba wziąć też pod uwage niższe taktowanie rdzenia na matroxie, ale to i tak nie jest to co chciałbym widzieć. P.S. Gdzieś na jakimś forum, jest koleś który jak twierdzi jest beta testerem radka 9500 MAXX (dual R300!!) - wyciąga 27k w 3dm 2001 :!: to byla sciema z tym 9500 wiec nie podawaj nie sprawdzonych info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Dla mnie ta karta to bomba. Testy q3 to tak jakby testowac w 3dmarku 99 Trzeba testowac w najnowszych enginach graficznych. A widzieliscie screenshoty z ut2003 czy jak to sie tam zwie? Poza tym co to za porownanie 16X fsaa na matroxie a na gf4 4X .... to chyba bez sensu a ten faa wymiata Mieszasz.... 16xFAA i 4xFSAA, a nie 16xFSAA...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Wlasnie ... cos mi sie jeblo... ale na faaX16 Parhelia kick ass'uje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Yep, it's OK. Tylko jeden problem - nie pracuje z "stencil buffer" (na razie?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 a ja myślę że nawet po optymalizacji sterów i zaprezentowaniu mocniejszych modeli niewiele to zmieni. No i będzie mocniejsza karta od Ti4600 ale pewnie niewiele a w tym czasie Nvidia i ATI wypuszcą swoje nowe monstra i Matrox znowu zostanie w tyle jeżeli wogóle uda mu się na kilka tygodni być pierwszym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...