nomud Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Cześć, Wczoraj w nocy padło mi mobo (ASUS pro gaming Z170) Mam nadzieję że 6700K przeżył. Fantastycznie k!@#. Potrzebuję dobrej stabilnej płyty na Z270 (bo tak :) z nvme, dobrym dźwiękiem, RAID konieczny. Bez wifi. Proszę doradźcie mi na jakie modele mam zwrócić uwagę. Cena nie jest najważniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Witam! ASrocki i msi są chwalone na newegg jezeli chodzi o chipset z270. Wez asrock fatality k4 albo msi gaming m3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Płyta Asusa padła ? Pewnie sekcja zasilania padła. Jaki masz zasilacz tak w ogóle ? Co do płyty to polecam ASRock ww. Asus troszkę ostatnio podupadł jesli chodzi o jakość wykonania. To nie ta sama firma, którą niegdyś znałem i chwaliłem, a ceni się nadal wyżej niejeden producent. Edytowane 19 Marca 2017 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bub Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 zanim otworzylem temat, to chcialem ci polecic Asus Z270F Gaming, ktorego sam posiadam, ale teraz to by bylo troche nie na miejscu :P pamietam jak mnie Devil przestrzegal przed asusem, na razie wszystko spoko u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 No cóż na to nie ma reguły jakiejś, ale awaryjność jest większa. W serwisie do którego moja płyta ASUSA mi powiedzieli że to czesto się zdarza. Częściej niz w przypadku MSI np. Ogólnie jest tak, że ASUS kiedyś przyjeęo się jako porządna marka i robiąca produkty dobrej jakości. Oszem jako tako pod tym względem wypadają dobrze, ale do czas jak się nie trafi na felerną sztukę. Dlatego jakbym miał coś brać to od ASRocka lub MSI ew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomud Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Płyta Asusa padła ? Pewnie sekcja zasilania padła. Jaki masz zasilacz tak w ogóle ? Co do płyty to polecam ASRock ww. Asus troszkę ostatnio podupadł jesli chodzi o jakość wykonania. To nie ta sama firma, którą niegdyś znałem i chwaliłem, a ceni się nadal wyżej niejeden producent. Zasilacz Seasonic SS-660KM Dziękuję Wam za wszystkie opinie. Wybór padł na Asrocka K6. Asus powędruje do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...