Rozgrzabba Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Czy jeśli kupię laptop z systemem i dyskiem ssd to będę miał ten system zainstalowany na dysku ssd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Większość lapków ma w standardzie klasyczny HDD i system na nim zainstalowany . Istnieją producenci który pozwalają na przekonfigurowanie laptopa np. Dell czy Dream Machines , choć nie wiem czy tutaj instalacja systemu będzie na SSD, chyba że lapek ma tylko SSD . Lapki z SSD + HDD np. z X-komu to to samo co pierwsza linijka mojego posta , nie wiem czy system jest przenoszony - musiał byś się spytać kogoś ze sklepu np. FxJ albo Prosaida . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozgrzabba Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Właśnie mam zamiar kupić z x-komu lapka normalnie z hdd i dodatkowo z ssd i z systemem od razu, czyli mam się skontaktować z FxJ albo z Prosaidem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Ale w czym widzisz problem? Jeśli hdd będzie wyjęty to logiczne, że muszą ci system przenieść na ssd. Jeśli lapek będzie miał konfigurację hdd + ssd, też nie ma żadnego problemu. To ty masz kasę a oni siadczą usługę i dostarczają produkt. Żądasz przeniesienia systemu na ssd i to wszystko. Jeśli będą chcieli za ta usługę ileś złotych, żądasz rabatu na lapka w podwójnej wysokości, by starczyło na opłacenie usługi przeniesienia systemu i flaszkę na oblanie zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...