CytrynaCytrynowy Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Witam. Dzisiejszego dnia przyszły mi części do komputera. Po złożeniu wystapil blad skutkujacy brakiem sygnalu na monitorze. Wszystkie wentylatory sie obracały - na karcie grficznej , procesorze , zasilaczu i w obudowie. Na plycie glownej przez sekunde świeciła się dioda CPU by po chwili już na dłużej zapaliła się dioda DRAM. W internecie jak mam w zwyczaju szukałem pomocy. Napotkałem się na pytanie o podobnym charakterze i wyczytałem reset BIOSu . Wyciągnąłem beterje podtrzymującą BIOS , odłaczyłem komputer od zasilania . Po ok 40sek spowrotem włożyłem baterje. Jednak ku mojemu zdziwieniu pogorszyło to całą sprawe . po wciśnięciu przycisku power na froncie obudowy zabłysnęła dioda +- nad portami SATA i od tamtej pory komputer nie daje znaku życia wentylatory się nie kręcą na żadnym komponencie a przycisk power wydaje się być bezużyteczny . Proszę o pilną pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Nie zesraj się! Proszę prawidłowo i precyzyjnie nazwać temat. Podać pełną konfigurację komputera. Jasno i precyzyjnie opisać problem. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nissan.Qashqai Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2017 (edytowane) Witam. Dzisiejszego dnia przyszły mi części do komputera. Po złożeniu wystapil blad skutkujacy brakiem sygnalu na monitorze. Wszystkie wentylatory sie obracały - na karcie grficznej , procesorze , zasilaczu i w obudowie. Na plycie glownej przez sekunde świeciła się dioda CPU by po chwili już na dłużej zapaliła się dioda DRAM. W internecie jak mam w zwyczaju szukałem pomocy. Napotkałem się na pytanie o podobnym charakterze i wyczytałem reset BIOSu . Wyciągnąłem beterje podtrzymującą BIOS , odłaczyłem komputer od zasilania . Po ok 40sek spowrotem włożyłem baterje. Jednak ku mojemu zdziwieniu pogorszyło to całą sprawe . po wciśnięciu przycisku power na froncie obudowy zabłysnęła dioda +- nad portami SATA i od tamtej pory komputer nie daje znaku życia wentylatory się nie kręcą na żadnym komponencie a przycisk power wydaje się być bezużyteczny . Proszę o pilną pomoc . A masz oba bolce we wtyczce od kabla od zasilacza? Edytowane 21 Marca 2017 przez Nissan.Qashqai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...