Mailo95 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Witam potrzebuję komputera tylko i wyłącznie do jednej gry ( wymagania podam na dole). Posiadam Monitor Iiyama XB2783HSU-B1DP , system również posiadam . Gra ma śmigać na najwyższych detalach jak najlepiej ( o ile się da). Ja niestety nie znam się na komputerach , pozdrawiam. Wymagania minimalne gry. System windows vista,7,8 lub 10 Procesor intel/AMD z SSE2 karta graficzna z obsługą directX 10 lub lepsza 4 GB pamięci ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Zapomniałeś tylko napisać co to za gra? Wymagania nic nie mają do rzeczy bo rzadko pokrywają się z rzeczywistością. Jak to CS:GO to 1500 zł to troszkę mało, ale idzie coś złożyć na Pentium G4560 i RX 460. https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_marzec_2017?page=0,4 Trzeba dokupić jedynie obudowę. Można zrezygnować z napędu no i ew. zamiast Dysku HDD wziać jakiś 120 GB SSD. Pod system i jedną grę wystarczy, a komfort pracy o wiele lepszy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Mamy zgadywać jaka to gra? Bo DX10 to ma iGPU w celeronach sandy bridge... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mailo95 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Gra nazywa się Albion Online , przepraszam że tego wcześniej nie podałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Wychodzi mi, że chodzi o przeglądarkowe MMORP, które pójdzie na wszystkim... Wystarczy Ci Pentium G4560 i jakakolwiek płyta. Komp z obudową, zasilaczem i dyskiem SSD pewnie za mniej niż 1K złożysz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mailo95 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Nie jest to przeglądarkowe MMORPG , jasne pójdzie na wszystkim , ale gdy coś więcej się dzieje , np dużo ludzi w jednym miejscu to mój laptop ni jak nie wyrabia . Mnie nie interesuje żeby gra chodziła w 20 fps . Możesz mi złożyć jakiś zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 A co masz w tym laptopie, który nie wyrabia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mailo95 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Procek: Intel core i3 2,20 ghZ Ram:8gb Karta graficzna:Intel HD 4000 ,NVIDIA GeForce GT 635M Jeżeli jest że tak napisze zadyma na mapie , to laptop nie wyrabia nawet na najniższych detalach i rozdzielczości , maks jest po 10-15 fps a tak kompletnie nie da się grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 To wybacz, ale w kontekście podanych wymagań gry, to: - albo gra jest po prostu niedopracowana (to chyba dalej beta) - albo masz jakiś problem ze sterownikami, np. gra nie przełącza się na GPU Nvidii, tylko jedzie na intelu. Z tym, że ona nawet na intelu powinna chodzić płynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mailo95 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Kapuje , ale jednak wolę sobie złożyć kompa , nie jest to nie wiadomo jaka cena . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 czyżby i5 potrzeba przy zadymie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Jest mi bardzo ciężko powiedzieć, ponieważ nie znam tej gry. Próbowałeś szukać odpowiedzi na jakimś forum poświęconym grze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mailo95 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Nie pytałem , dobra myśl . Ale mógłbyś złożyć mi komputer do tej ceny co prosiłem , żebyn przynajmniej wiedział na co mogę liczyć.Nawet za te 1200-1300zl z obudową , najtaniej jak się da xd. Będę strasznie wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Składanie zestawu do kwoty jest stratą czasu. Szanuj ludzi. Trzeba wiedzieć czy gra potrzebuje mocne cpu czy gpu, czy cpu 2 wątkowe wysoko taktowane + jak najlepsza grafa czy może mocne i5 i integra wystarczy. Może być też tak, że nie da się poskładać zadowalającego zestawu w tej kwocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mailo95 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Szanuje wszystkich , po prostu chciałem żeby ktoś kto się na tym zna mi pomógł , chyba od tego jest to forum? Piszesz głupoty, jedyna osoba która mi tu pomogła to DiJkstra także dzięki, dalej może poradzę sobie sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Tak zrób. To da ci większą satysfakcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Szanuje wszystkich , po prostu chciałem żeby ktoś kto się na tym zna mi pomógł , chyba od tego jest to forum? Piszesz głupoty, jedyna osoba która mi tu pomogła to DiJkstra także dzięki, dalej może poradzę sobie sam. Jakie głupoty pisze? Przecież dobrze mówi.. Skoro jest to MMO, a po gameplayu widzę.. To nie jestem pewny na 100% ale będzie potrzebne więcej ramu + procesor i5. Grafiką to ta gra nie grzeszy więc luz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Nie pytałem , dobra myśl . Ale mógłbyś złożyć mi komputer do tej ceny co prosiłem , żebyn przynajmniej wiedział na co mogę liczyć.Nawet za te 1200-1300zl z obudową , najtaniej jak się da xd. Będę strasznie wdzięczny. Ale naprawdę ciężko powiedzieć, co brakuje Twojemu komputerowi, bo totalnie nie wiem nic o tej grze, a patrząc po jej wymaganiach, to powinna Ci śmigać na notebooku, którego masz. Jeżeli poszukasz na dedykowanym jej forum i znajdziesz bardziej szczegółowe informacje, to pewnie ktoś Ci pomoże złożyć zestaw. Strzelam, że ta gra jest dość kiepsko zoptymalizowana. Zacznij od zapuszczenia w tle jakiegoś monitora użycia GPU (obu, żeby się upewnić, które tak naprawdę działa), CPU i RAM. Przynajmniej będzie wiadomo co się kończy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfonor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Szanuje wszystkich , po prostu chciałem żeby ktoś kto się na tym zna mi pomógł , chyba od tego jest to forum? Piszesz głupoty, jedyna osoba która mi tu pomogła to DiJkstra także dzięki, dalej może poradzę sobie sam. Fochy walisz. Mam ostatnio trochę wolnego i byłby skłonny ZROBIĆ ZA CIEBIE ZADANIE DOMOWE i pokopać na forum tej gry oraz na YT jak ona działa i pomóc Ci, ale z takim podejściem powiem tylko jedno: powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 No fajnie, ale czemu piszesz mu to po miesiącu? 3 tematy już tak dzisiaj odkopałeś. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...