pawel4322 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Witam , chce kupić nowy dysk ssd (około 500 GB) do swojego laptopa. Do tej pory moim liderem był Crucial MX300 bo za dobrą cenę oferuje dobra wydajność, ale dzisiaj natrafiłem na Kingston HyperX Savage 480 GB w chyba okazyjnej cenie 680 zł. Największą zaletą jest na pewno to że ma kości MLC a nie 3D TLC jak ww. Crucial. Miał ktoś może styczność z tym dyskiem i może go polecić, czy może lepiej kupić MX300, a może jeszcze coś innego ? Zapewne najlepszą opcją był by Crucial MX200, ale mam SATA III, a w tej wersji jest on już praktycznie nie do dostania. Mój budżet to max 700 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Patrząc na przeszłość firmy i to jak traktowali klienta w ogóle skreślił bym Kingstona . Więc albo MX300 , A-Data SU800 512GB albo dołożenie do sprawdzonego Samsunga 850 EVO 500Gb ( mimo że to też 3D TLC ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4322 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Patrząc na przeszłość firmy i to jak traktowali klienta w ogóle skreślił bym Kingstona . Masz na myśli ewentualne problemy przy reklamacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bohyn Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Jak dobrze pamietam w v300 gdy imzabrakło jednych kości to zmienili na inne znacznie wolniejsze innego typu. Bez informowania nikogo. Do tego udawali ze nie ma zadnego wplywu choc z testow jasno wynikalo co innego. Jeszcze 2-3 miesiace temu Goodram Iridium pro byly tansze niz mx300, a na MLC, tez dobre dyski. Teraz niestety ceny tez sa wyzsze, ale warto brac pod uwage. Edytowane 24 Marca 2017 przez Bohyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Kingston miał swoje grzeszki w przeszłości, ale akurat ten jest bardzo przyzwoity jeżeli chodzi o wydajność - w dodatku MLC. Jakkolwiek ole ole ma cruiciala MX300 w niezłej cenie: http://allegro.pl/dysk-ssd-crucial-mx300-ssd-525gb-530-mb-s-sata-iii-i6761769110.html A to jednak ~45GB więcej. Mam podobny dylemat i skłaniam się ku MX300 jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Dzisiaj właśnie taki Kingston wylądował w moim laptopie, póki co ciężko mi coś o nim powiedzieć, jak potrzebujesz jakiś test to pisz. Edytowane 29 Marca 2017 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...