mmx166 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Witam zakupilem monitor z opisu , podswietlenie jest takie jak ba zalaczonym zdjeciu, jeszcze mam mozliwosc zwrotu, czy w kazdej sztuce z matryca tn takie cos bedzie ? Czy z ips jest inaczej ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Aktualnie to loteria z monitorami jesli chodzi o jakosc podswietlenia (nie wiem jak w rofesjonalnych modelach), jednak samemu wolalbym doplacic do ips'a - lepszy obraz kosztem 144hz to nie wielki koszt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Czyli moge zwrocic ten sam monitor i trafic na taki sam z lepszym podswietleniem czy to jak piszesz duza loteria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el caco Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 Tam w lewym dolnym rogu masz taką kreskę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 Nie nie ma jej to odbicie jest od myszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwot Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 Teoretycznie mogl bys wymienić go licząc na to ze dostaniesz ciut lepsza matryce, ale to loteria i mysle ze szkoda zachodu. To nadal tylko TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 A co sadzicie na wymianie na NEC EA245WMi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwot Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Jeśli nie zależy CI na 144hz to obrazek na tym NECu będzie prześliczny, tylko pamiętaj, że czas reakcji jest 6ms. Granie w FPS może nie być aż tak przyjemne jak na monitorach 1/2ms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 EIZO EV2450, EEV2451, V2455NEC EA245WMi takie mam do wybory.. W FPS nie gram, no moze jesli zaliczamy Crysis 3 do tego typu gier? Ogolnie to nie chce takich problemow jak na tym LG mianowice podswietlenie matrycy mega nie rowne jak na zalaczonym zdjeciu.100HZ monitorek by nawet wystarczyl, te 144 hz nie sa mi az tak potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Moim zdaniem kupiłeś dobry monitor do Hz, obraz jak na TN nie jest dramat, ale coś za coś. Jak nie jesteś grafikiem, estetką i tak dalej to może być. Twój ewidentnie ma wadę. Popatrz sobie na szybko chociażby na to. Co do monitorów NECa i EIZO to tu mówimy o nowych? Półka cenowa sięga 2000 zł. Z mojej strony przykładowo polecę Dell UP2516D lub większego brata jak masz pieniądze. Edytowane 29 Marca 2017 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 O jakiej wadzie piszesz? To podswietlenie bylo tragiczne akurat na filmach dosc widoczne .. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) O jakiej wadzie piszesz? To podswietlenie bylo tragiczne akurat na filmach dosc widoczne .. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ok, widzę, że to jakieś odbicie. Generalnie napisz jaki masz budżet. Co do podświetlania, niestety w zasadzie podświetlanie krawędziowe powoduje to co mamy, acz niektóre marki potrafią to ogarniać, ale i sobie życzą... Ten Dell to miód, malina o ile nie zależy ci na Hz-ach. Sam jakiś czas temu zakupiłem LG i jestem zadowolony. Do gier i filmów oraz pracy, jak dla mnie super. Obecnie poszedłbym w Dell UP2716D. Edytowane 29 Marca 2017 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Tak o eizo i nec mowimy o sprzecie w cenie okolo 2000 zl , a co do della to masz albo uzywales ten model ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak o eizo i nec mowimy o sprzecie w cenie okolo 2000 zl , a co do della to masz albo uzywales ten model ?oczywiscie w gry takze bede chcial zagrac odpadaja cs, quake. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Tak o eizo i nec mowimy o sprzecie w cenie okolo 2000 zl , a co do della to masz albo uzywales ten model ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pooglądaj to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Ok mowi ze nie wystepuje backlight , tylko pokazuje w pokoju w dzien. Mozna zakupic w sklepie online , i potem odeslac .. zakupiles tego Lg co ja mialem ? A robiles test backlight w nocy ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el caco Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Gość testuje backlight bleed przy pełnym świetle :banana: Na dodatek monitor przysłany przez Dell'a. Przy odrobinie pecha może to wyglądać tak: http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19675282 https://www.dpreview.com/forums/thread/4017677 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Szukasz dziury w całym? EIZO często też tyłka nie urywa. Niestety z jakością kalibracji można zawieść się nawet w profi monitorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Ten dell 2600zl , a jednak tez ma niezly backlight prawie jak tytul postu o Lg . Eizo to te modele co wymienilem , chyba ze ktorys sklep robi selekcje pod wzgledem backlightu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el caco Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Szukasz dziury w całym? EIZO często też tyłka nie urywa. Niestety z jakością kalibracji można zawieść się nawet w profi monitorach. Szukam jakości w monitorze za 2,5k. Jeśli konsument nie będzie wymagał jakości to nigdy jej nie dostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 El caco masz racje , ten dell tez widze w sieci jakoscia nie grzeszy .. jesli chodzi o podswietlenie , Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Szukasz dziury w całym? EIZO często też tyłka nie urywa. Niestety z jakością kalibracji można zawieść się nawet w profi monitorach. Rozwaliles system tym tekstem... Co ma kalibracja do zle spasowanego/zrobionego podswietlenia? Sam mam ipd od lg i wylew swiatla w 2 pkt., ale jakos nie mam ochoty rozbierac monitora aby w tych miejscach zrobic docisk i wyciek znikl. Niestety co do monitorow della to duzo zabawy jest pozniej w wymiany, wiec najlepiej kupic przez internet i zwrot jak trafi nam sie padaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Wycieki to ja mam w samsungu 9 letnim , ale polka cenowa tego sprzetu to 459 zl , takze do wybaczenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Rozwaliles system tym tekstem... Co ma kalibracja do zle spasowanego/zrobionego podswietlenia? Sam mam ipd od lg i wylew swiatla w 2 pkt., ale jakos nie mam ochoty rozbierac monitora aby w tych miejscach zrobic docisk i wyciek znikl. Niestety co do monitorow della to duzo zabawy jest pozniej w wymiany, wiec najlepiej kupic przez internet i zwrot jak trafi nam sie padaka. Mówisz o Dell UP2516D? Od czego jest gwara NBD w razie problemów, czy zwrot? I rozmawiamy o 10 bitowym monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Sam mam chrapke na niego, ale w wersji 27" tyle, ze po lekturce internetow i o tym jakie padaki ludzie dostawali, a po wymianie dostawali odnawiane/naprawiane sztuki a nie nowki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 To nie za fajnie z dellem , nadal szukam monitora uniwersalnego , ktos jakis poleci do 1500 zl? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...