WDEM Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Cześć, Mam problem z połączeniem z internetem poprzez TP-Link TL-WA501G w trybie AP Client. Router w tym trybie łączy się z głównym routerem NETGEAR WNDR4300, widzę go na liście podłączonych urządzeń, natomiast urządzenea połączone kablem do TP-Linka w trybie Clienta nie ma dostępu do internetu. Miał ktoś podobny problem? PS. Urządzenia podłączone do NETGEARA czy to kablem czy poprzez WiFi bezproblemu uzyskują dostęp do internetu PS2. W drugim pokoju posiadam też extender który również nie ma problemu z udostępnianiem internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 Adresy LAN różne ? Np Netgear 192.168.0.1 TP LINK 192.168.1.1 Tplink dostaje adres na WAN ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WDEM Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Kiedy adresy LAN zrobię różne, wtedy TP Link w ogóle nie łączy sie z siecią. Jak sprawdzić czy TP-Link dostaje adres na WAN? Zmienilem IP routera na 192.168.2.9 i aktualnie po reboocie routera mam internet na jakies 30 sekund, potem juz nie ma do kolejnego rebootu. Juz brak mi pomysłów :/ Edytowane 27 Marca 2017 przez WDEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...