Skocz do zawartości
wilczek

Volcano 7+ czy Intel BOX :)

Rekomendowane odpowiedzi

Co lepiej kupić P4 1.6A Box i podkręcać na tamtym coolerku czy Oem i kupić do tego Volcano7+ ??

Volcano bedzie ustawiony na min obroty bo musi być cichy.

Co jest wybajniejsze Box czy Volcano na Low

Który cooler przy takim ustawieniu jest cichszy.

Znacie może jakieś testy tego Intelowskiego coolerka ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to widze tak

1 Box procek = 3 lata gwarancji ( trzeba miec lepiej pudelko i cooler)

krecic sie moze i dobrze ale super wydajne i ciche to to nie jest ale zawsze i dziala

2 Volcano 7+ to bajer konkretny cichy jezeli pottrzeba ale i bardzo wydajny na pewno mocniejszy od coolerka intela

najlepiej kupic boxa zeby miec spokojna glowe o gwarancje i v 7+ do chlodzenia zawsze mozna pozniej dokupic Volcano ;)

ale nie ma to jak WC :))))))))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura :!: Volcano na low jest tak cichy ze zerkam co chwila do obudowy bo mi się wydaje że wiatraczek przestał sie obracać :!: 34 db to ma Dragon Orb 7000 a to urywa głowę

No to ja mam chyba jakiś inny model bo w DiscoTech słuchałem ze 3 egzempkarzy i wszytskie chodziły jednakowo.

Nie wiem ile ty masz obrotów bo ja mam aktualnie na SILENT około 3500rpm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura :!: Volcano na low jest tak cichy ze zerkam co chwila do obudowy bo mi się wydaje że wiatraczek przestał sie obracać :!: 34 db to ma Dragon Orb 7000 a to urywa głowę

No to ja mam chyba jakiś inny model bo w DiscoTech słuchałem ze 3 egzempkarzy i wszytskie chodziły jednakowo.

Nie wiem ile ty masz obrotów bo ja mam aktualnie na SILENT około 3500rpm.

Ja też na 3500 i jest cichy! albo ja juz do reszty ogłuchłem od SlipKnota itd albo Ty masz jakiś aparat słuchowy i zabierałeś się za jego podkręcanie by dźwięk był lepszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, kupilem V7+ i nie potrzebnie wydalem kase, na box coolerku max mam 54stopbie przy 2700obrotach, a na volcano w trybie LOW tylesamo stopni ale 3100rpm i głosniej, naprawde nie warto kupować V7+ jak sie ma boxa u mnie stabilnie 1.6@2.65 1.85volt volcano w najszybszym trybie dał mi jakies dodatkowe 50Mhz :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, kupilem V7+ i nie potrzebnie wydalem kase, na box coolerku max mam 54stopbie przy 2700obrotach, a na volcano w trybie LOW tylesamo stopni ale 3100rpm i głosniej, naprawde nie warto kupować V7+ jak sie ma boxa u mnie stabilnie 1.6@2.65 1.85volt volcano w najszybszym trybie dał mi jakies dodatkowe 50Mhz :(

Sorki ale te Box'y mają po 2700 RPM czy to przy pomocy jakiegoś regulatorka :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie ma co dykutowac. BOX cooler jest zdecydowanie najcichszy. Volcano ni jak sie ima do niego. Oczywiscie skutecznosc jest nieco gorsza od V7+, ale w kwestii glosnosci to Intel nie ma sobie rownych. Sam na V7+ low noise i procku mam teraz 55stopni (P4 2,53GHz, 1,49V obciazenie-UD) Na BOX jest o 7stopni wiecej, ale kompa wowczas wcale nie slychac, a Volcano trochu sie przebija ponad po cichu grajacego Offspringa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz 2 rodzaje radiatorów 17 i 21 zeberek, ten drugi ma grubsza podstawe a co do samych wentylatorów sa tez rozne Sanyo i Nidec.

Nidec ma 0.16A i 0.18 one krecą okolo 2300-2400rpm, a Sanyo 0.21A i 0.22A te dwa ostatnie kręcą okolo 2600-2750rpm.

Ja sobie wziolem od 2.2Ghz Sanyo 0.22A :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...