wilczek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Co lepiej kupić P4 1.6A Box i podkręcać na tamtym coolerku czy Oem i kupić do tego Volcano7+ ?? Volcano bedzie ustawiony na min obroty bo musi być cichy. Co jest wybajniejsze Box czy Volcano na Low Który cooler przy takim ustawieniu jest cichszy. Znacie może jakieś testy tego Intelowskiego coolerka ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Na jakimś servisie (nie pamiętam jakim :cry: ) kręcili 1,6A na BOX-owym kulerze i z ich opisów chłodził spox :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ja i tak bral bym Volcano :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 czyli co lepiej , co jest cichsze :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ja bym brał to i to, na boxa dostaniesz 3 lata gwarancji, i będziesz miał dobry wentyl do kręcenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Wg mnie cichszy bedzie V7+. Na minimalnych obrotach na tylko 24 dB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ja to widze tak 1 Box procek = 3 lata gwarancji ( trzeba miec lepiej pudelko i cooler) krecic sie moze i dobrze ale super wydajne i ciche to to nie jest ale zawsze i dziala 2 Volcano 7+ to bajer konkretny cichy jezeli pottrzeba ale i bardzo wydajny na pewno mocniejszy od coolerka intela najlepiej kupic boxa zeby miec spokojna glowe o gwarancje i v 7+ do chlodzenia zawsze mozna pozniej dokupic Volcano ;) ale nie ma to jak WC :)))))))))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Wg mnie cichszy bedzie V7+. Na minimalnych obrotach na tylko 24 dBTe 24dB to tylko teoria. Na moje ucho to jakieś 30dB albo więcej. Osobiście na twoim miejscu wziął bym Intel BOX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Bzdura :!: Volcano na low jest tak cichy ze zerkam co chwila do obudowy bo mi się wydaje że wiatraczek przestał sie obracać :!: 34 db to ma Dragon Orb 7000 a to urywa głowę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Z moich doswiadczen wynika ze jezeli wiatrak ma malo obrotow i jest firmowo padane jako 30db to jest slyszalny lekki szum. Jezeli jest <30db to jest juz prawie nie slyszalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Spoko wez BOX na nim wykrecisz 1.6A na ok 2.4 Co do Vulcano 7+ to szkoda wydawac pieniedzy. Jesli myslisz powaznie o kreceniu proca i ciszy to WaterCooler. Alternatywa jest Zalman CNPS 6500b-Cu ale kosztuje 239 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Bzdura :!: Volcano na low jest tak cichy ze zerkam co chwila do obudowy bo mi się wydaje że wiatraczek przestał sie obracać :!: 34 db to ma Dragon Orb 7000 a to urywa głowęNo to ja mam chyba jakiś inny model bo w DiscoTech słuchałem ze 3 egzempkarzy i wszytskie chodziły jednakowo. Nie wiem ile ty masz obrotów bo ja mam aktualnie na SILENT około 3500rpm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 :arrow: ja bym bral Volcano 7+, a na najmniejszych obrotach nie jest wcale glosny :!: u mnie chodzi na medium i jest spoko (moglo byc gorzej) :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Bzdura :!: Volcano na low jest tak cichy ze zerkam co chwila do obudowy bo mi się wydaje że wiatraczek przestał sie obracać :!: 34 db to ma Dragon Orb 7000 a to urywa głowęNo to ja mam chyba jakiś inny model bo w DiscoTech słuchałem ze 3 egzempkarzy i wszytskie chodziły jednakowo. Nie wiem ile ty masz obrotów bo ja mam aktualnie na SILENT około 3500rpm. Ja też na 3500 i jest cichy! albo ja juz do reszty ogłuchłem od SlipKnota itd albo Ty masz jakiś aparat słuchowy i zabierałeś się za jego podkręcanie by dźwięk był lepszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Powiem tak, kupilem V7+ i nie potrzebnie wydalem kase, na box coolerku max mam 54stopbie przy 2700obrotach, a na volcano w trybie LOW tylesamo stopni ale 3100rpm i głosniej, naprawde nie warto kupować V7+ jak sie ma boxa u mnie stabilnie 1.6@2.65 1.85volt volcano w najszybszym trybie dał mi jakies dodatkowe 50Mhz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 mysle ze jakis duzy boxik bedzie lepszy od vol7+, przede wszystkim cenowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 i jest naprawdę cichutki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Powiem tak, kupilem V7+ i nie potrzebnie wydalem kase, na box coolerku max mam 54stopbie przy 2700obrotach, a na volcano w trybie LOW tylesamo stopni ale 3100rpm i głosniej, naprawde nie warto kupować V7+ jak sie ma boxa u mnie stabilnie 1.6@2.65 1.85volt volcano w najszybszym trybie dał mi jakies dodatkowe 50Mhz :( Sorki ale te Box'y mają po 2700 RPM czy to przy pomocy jakiegoś regulatorka :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Intel daje rozne wentyle od 2300 do 2700rpm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Panowie, nie ma co dykutowac. BOX cooler jest zdecydowanie najcichszy. Volcano ni jak sie ima do niego. Oczywiscie skutecznosc jest nieco gorsza od V7+, ale w kwestii glosnosci to Intel nie ma sobie rownych. Sam na V7+ low noise i procku mam teraz 55stopni (P4 2,53GHz, 1,49V obciazenie-UD) Na BOX jest o 7stopni wiecej, ale kompa wowczas wcale nie slychac, a Volcano trochu sie przebija ponad po cichu grajacego Offspringa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 montuje różne wentylatorki czy to jest jeden tylko że czasem kręci się wolniej a czasem szybciej :?: Są jakieś lepiej podkręcające się serie 1.6A czy obecnie wszystkie są na podobnym poziomie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 masz 2 rodzaje radiatorów 17 i 21 zeberek, ten drugi ma grubsza podstawe a co do samych wentylatorów sa tez rozne Sanyo i Nidec. Nidec ma 0.16A i 0.18 one krecą okolo 2300-2400rpm, a Sanyo 0.21A i 0.22A te dwa ostatnie kręcą okolo 2600-2750rpm. Ja sobie wziolem od 2.2Ghz Sanyo 0.22A :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...