sharki9 Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 kupilem ostatnio na allegro karte graficzna gf4 Ti4600 albatrona dokladnie ta co z podpisu, prawdopodobnie karta ma inne pamieci niz powinna miec poniewaz ostatnie napisy na pamieci w drugim rzedzie to GC28 czyli takjakby miala 2,8 ns wedlug producenta powinna miec 3,0ns podejrzewam ze przez to karta zachowuje sie wlasnie dziwnie czyli jezeli chodzi na standardowych ustawieniach 300/650 to pojawiaja sie artefakty takie jak kropki na ekranie, czasami pasy, znikaja literki, bardzo podobnie karta zachowuje sie jak zostanie przetaktowana, postanowilem wiec zmniejszyc taktowanie pamieci z 650@620 po takiej operacji odziwo karta zachowuje sie prawie poprawnie, postanowilem wiec zalozyc radiatorki na pamieci, niestety nic to niepomoglo karta dalej musi chodzic na 620 :( nie wiem juz co jest grane czy to jakis konflikt z moja plyta czy co, stery odpadaja probowalemjuz na dentkach 40.xx , 41.xx jak i najnowszych, dx tez odpada mialem juz 8,1 jak i 9,0 format tez odpada - juz trzeci, nie wiem czy to bios zreszta nie widzialem zadnego nowszego do tej firmy macie jakies pomysly ?? da sie cos z tym zrobic czy karta jest walnieta ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Może cuś z biosem karty ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Nie znam sie za zbytnio .. ale czy aby przypadkiem to standardowe takowanie pamieci o 50 mhz nie za wysokie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 nie sadze zeby cos z biosem zreszta nie ma nawet innych wersji biosu do tej karty, pozatym pare osob kupilo ta karte i niby wszystko dziala ok tylko mi sie jakas dupiata wersja trafila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Nie znam sie za zbytnio .. ale czy aby przypadkiem to standardowe takowanie pamieci o 50 mhz nie za wysokie ?? GF 4 TI 4600 powinien mieć 650 MHZ !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Proponuje sprtawdzić tą karte na innym kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Nie znam sie za zbytnio .. ale czy aby przypadkiem to standardowe takowanie pamieci o 50 mhz nie za wysokie ?? Standardowo TI4600 ma 300/650 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Szkoda troche, ja mam Ti4200 i mam teraz 290/600 a po zalozeniu radiatorkow na pamieci nawet i 290/625 czyli prawie jak u Ciebie. Powinienes karte solidnie sprawdzic, na roznych detonatorach (np 32xx 40xx 44xx) oczywiscie na innym komputerze tez albo dwoch i jesli wowczas nie bedzie dzialac jak nalezy, powinienes oczekiwac zwrotu pieniedzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 nie sadze zeby cos z biosem zreszta nie ma nawet innych wersji biosu do tej karty, pozatym pare osob kupilo ta karte i niby wszystko dziala ok tylko mi sie jakas <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wersja trafila Sharki - nie warto sugerowac sie wystawionymi komentarzami na allegro, wiekszosc wystawia zawsze pozytywa po tym jak wkladaja sprzet do kompa i dziala, widzisz Ty tez nie od razu zauwazyles ze jest cos nie tak, wiec wcale nie wykluczone jest ze u innych jest tak samo. Gdyby np komentarze byly wystawiane po miesiacu uzywania to co innego pewnie wtedy wyszlo by kto sprzedaje prawdziwy szajs a kto nie, a tak, mozna sie tylko domyslac. Jesli kupiles w aukcji "sklepowej" to chyba powinni Ci wymienic te karte Ja radze Ci zdecydowanie skontaktowac sie np z kims innym kto ją nabyl, upewnij sie czy tez nie maja podobnych problemow i wowczas bedzie wszystko wiadomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 sprawdzilem karte na innym kompie i tez wyskakuja artefakty na ekranie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 teraz po formacie jak zaczolem instalowac wszystko to zauwazylem ze na czysteym systeme zaraz po formacie jeszcze nic nie bylo instalowane czyli karta chodzi jako zwykla karta SVGA pierwsza rzecz jaka instaluje to via4in1 z plyty asusa, od razu po instalacji via zaczynaja sie te bajery czy to jest wina karty ze jest zwalona czy jakis inny konflikt?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 dalem najnowsza via4in1 najnowsze stery i dalej kapa :(, juz nie mam pomyslow, karte chodzi sprawnie na 300/615 jak wroce do normalnych ustawien 300/650 to sa artefakty, nie wiem czy ma sens kupowac miedziane radiatorki jak aluminiowe nic nie pomogly :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 na standardowych ustawieniach powinna chodzic z fabrycznym chlodzeniem. tego... jaki masz zasilacz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 jakies gowno :D rubikon 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ja powiem tak: teraz wakacje wiec pewnie chcesz sobie pograc troche ;) skrec karte tak zeby wszystko chodzilo ok. wrzesien/pazdziernik karta do serwisu. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ja powiem tak: teraz wakacje wiec pewnie chcesz sobie pograc troche ;) skrec karte tak zeby wszystko chodzilo ok. wrzesien/pazdziernik karta do serwisu. :) problem taki ze gwary nie ma -- allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ja powiem tak: teraz wakacje wiec pewnie chcesz sobie pograc troche ;) skrec karte tak zeby wszystko chodzilo ok. wrzesien/pazdziernik karta do serwisu. :) problem taki ze gwary nie ma -- allegro heh jak od razu byla taka to do goscia msg ze Ci zepsuta wyslal. nawet jak nie ma gwary to towar musi byc sprawny na poczatku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ja powiem tak: teraz wakacje wiec pewnie chcesz sobie pograc troche ;) skrec karte tak zeby wszystko chodzilo ok. wrzesien/pazdziernik karta do serwisu. :) problem taki ze gwary nie ma -- allegro heh jak od razu byla taka to do goscia msg ze Ci zepsuta wyslal. nawet jak nie ma gwary to towar musi byc sprawny na poczatku. no spoko tylko to wyszlo w praniu a komentarz juz mu dalem ehh moze wymieni ale narazie wole dojsc do tego co z tym jest bo moze ona jest sprawna, nie chce takiej sytuacji ze jak sie zgodzi na wymiane ja mu to odesle a karta bedzie sprawna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ja powiem tak: teraz wakacje wiec pewnie chcesz sobie pograc troche ;) skrec karte tak zeby wszystko chodzilo ok. wrzesien/pazdziernik karta do serwisu. :) problem taki ze gwary nie ma -- allegro heh jak od razu byla taka to do goscia msg ze Ci zepsuta wyslal. nawet jak nie ma gwary to towar musi byc sprawny na poczatku. no spoko tylko to wyszlo w praniu a komentarz juz mu dalem ehh moze wymieni ale narazie wole dojsc do tego co z tym jest bo moze ona jest sprawna, nie chce takiej sytuacji ze jak sie zgodzi na wymiane ja mu to odesle a karta bedzie sprawna karta na 99% uszkodzona. przeciez nie dziala dobrze tez na innnym kompie a to juz raczej wyklucza konflikty jakies. gadaj z gosciem. mozesz jeszcze zasilke sprobowac zmienic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Problem może wynikać również z tego, że poprzedni właściciel lubił namiętnie podkręcać swoją kartę. Ja miałem wcześniej GF 2 MX od Leadteka - chodziła naprawdę świetnie, kręciła się super (na standardowym chłodzeniu 175/166 @ 230/230) Niestety po jakimś roku albo więcej zaczęły się w windozie pojawiać różne artefakty zwisy itp. Spowolniłem ją do defaultowych częstotliwości ale niewiele to pomagało. Kartę odłożyłem na jakiś czas do pudełka. Potem mój bracholek potrzebował kompa na studia to złożyłem mu coś taniego na celeronie i tym GF2MX - okazało się, że karta działa i to całkiem nieźle ale w podkręcanie już się nie bawię. Niestety pozostała jedna dziwna rzecz: mianowicie na tej karcie przycinają się filmy w większości gierek ( np 007 nightfire, Enclave i wiele innych), Divxy chodzą dobrze ale w grach praktycznie w każdej grze te filmy się przycinają. Sprawdzone na kilku kompach więc jest to wina tylko tej karty. Tak więc po kupnie radka powiedziałem sobie, że nie będę więcej podkręcać karty graficznej szczególnie takiej jak mam teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 kupilem ostatnio na allegro karte graficzna gf4 Ti4600 albatrona dokladnie ta co z podpisu, prawdopodobnie karta ma inne pamieci niz powinna miec poniewaz ostatnie napisy na pamieci w drugim rzedzie to GC28 czyli takjakby miala 2,8 ns wedlug producenta powinna miec 3,0ns podejrzewam ze przez to karta zachowuje sie wlasnie dziwnie czyli jezeli chodzi na standardowych ustawieniach 300/650 to pojawiaja sie artefakty takie jak kropki na ekranie, czasami pasy, znikaja literki, bardzo podobnie karta zachowuje sie jak zostanie przetaktowana, postanowilem wiec zmniejszyc taktowanie pamieci z 650@620 po takiej operacji odziwo karta zachowuje sie prawie poprawnie, postanowilem wiec zalozyc radiatorki na pamieci, niestety nic to niepomoglo karta dalej musi chodzic na 620 :( nie wiem juz co jest grane czy to jakis konflikt z moja plyta czy co, stery odpadaja probowalemjuz na dentkach 40.xx , 41.xx jak i najnowszych, dx tez odpada mialem juz 8,1 jak i 9,0 format tez odpada - juz trzeci, nie wiem czy to bios zreszta nie widzialem zadnego nowszego do tej firmy macie jakies pomysly ?? da sie cos z tym zrobic czy karta jest walnieta ?? No jeżeli karta faktycznie ma pamięci 2.8, to powinny gładko biegać na 710Mhz, licząc z double data rate. Może faktycznie coś z biosem jest skopane? Poszukaj jakiegoś innego biosa, niekoniecznie albatrona, i sprawdź wtedy... Poza tym, może napisz maila do albatrona z zapytaniem o możliwe wytłumaczenie Twojego problemu...a nuż się czegoś dowiesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 jutro bede rozmawial z gostkiem ktory sprawdzal ponoc karte przed wystawieniem na allegro, moze uda sie ja wmienic na inna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...