marco Posted December 17, 2017 Report post Posted December 17, 2017 Obawiam się, że rozwiązaniem jest usunięcie ciastek z domeny forum.purepc.pl Jedno ze starej wersji z sporym czasem życia ewidentnie wchodzi w konflikt z obecną wersją forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Bogvel Posted December 17, 2017 Report post Posted December 17, 2017 Sprzątnąłem ciasteczka forum, nawet ciasteczka portalu. Jakkolwiek ponowne logowanie na portalu było zachowane po ponownym uruchomieniu przeglądarki, to na forum logowanie przepada nadal po każdym ponownym uruchomieniu przeglądarki. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
KaszaWspraju Posted December 17, 2017 Report post Posted December 17, 2017 Forum strasznie się rozjechało w 1080 p mieszczą się dwa posty na ekranie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marco Posted December 17, 2017 Report post Posted December 17, 2017 8 minut temu, KaszaWspraju napisał: Forum strasznie się rozjechało w 1080 p mieszczą się dwa posty na ekranie. Pokaz proszę screenshota. Ctrl+f5 w przeglądarce nie pomaga? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
KaszaWspraju Posted December 17, 2017 Report post Posted December 17, 2017 Chodzi o sygnatury, panel boczny zabrał miejsca psotom dość dużo. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Hypnot04d Posted December 18, 2017 Report post Posted December 18, 2017 po zmianie silnika forum mam problem z zalogowanie sie do portalu , na forum nawet zmieniłem hasło i na forum działa a na portalu ciagle nie moge sie zalogowac , loguje sie tylko z jednego komputera a tak po za tym gdzie jest formularz zgłaszania błedów Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Aduhi Posted December 18, 2017 Report post Posted December 18, 2017 Ja też ostatnio miałem problem z zalogowaniem się do portalu, ale następnego dnia już normalnie się udało :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SiwyTM Posted December 20, 2017 Report post Posted December 20, 2017 W dniu 18.12.2017 o 13:34, Hypnot04d napisał: po zmianie silnika forum mam problem z zalogowanie sie do portalu , na forum nawet zmieniłem hasło i na forum działa a na portalu ciagle nie moge sie zalogowac , loguje sie tylko z jednego komputera a tak po za tym gdzie jest formularz zgłaszania błedów Mam dokładnie to samo i usunięcie ciastek również nie pomaga. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
B@nita Posted December 20, 2017 Report post Posted December 20, 2017 Będzie jakiś wybór tła czy skazani na biel? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 20, 2017 Report post Posted December 20, 2017 przed zmianą było tak że ustawiłem sobie wyświetlanie nowych wątków [nowe na forum czy jakoś tak] a teraz jakaś nowa aktywność to jest - że tak powiem jakieś to dziwne [albo nie potrafię ustawić jak było przedtem] ma ktoś może jakąś podpowiedź a ta biel to pali po oczach że uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marco Posted December 21, 2017 Report post Posted December 21, 2017 W dniu 20.12.2017 o 07:36, B@nita napisał: Będzie jakiś wybór tła czy skazani na biel? Już jest jedna skórka dla osób które są skazane na źle ustawione monitory ;) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Twój Pan Posted December 22, 2017 Report post Posted December 22, 2017 Ustawienie nowej skórki idealnie informuje czy trzeba się logować dziś po raz piąty czy jednak tym razem forum było łaskawe. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marco Posted December 22, 2017 Report post Posted December 22, 2017 Zmieniłem jedno ustawienie - dajcie znać czy poprawi to u Was kwestie wylogowywania z forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
steve69 Posted December 22, 2017 Report post Posted December 22, 2017 Niestety nie poprawiło Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Twój Pan Posted December 22, 2017 Report post Posted December 22, 2017 Jak wyżej Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
AragornPL Posted December 23, 2017 Report post Posted December 23, 2017 Potwierdzam Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
YogiCK Posted December 23, 2017 Report post Posted December 23, 2017 Mam wrażenie nawetże gorzej jest, jeszcze szybciej wylogowuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikki Posted December 23, 2017 Report post Posted December 23, 2017 Dzień dobry Marku! W ostatnich diach dostałem powiadomienia mailowe w związku ze "zgłoszoną zawartością". Czy mógłbyś proszę wylączyć powiadomienia, bądź też pokierować mnie gdzie są ustawienia za to odpowiedzialne? Rikki Edit/ Dokopałem się do ustawienia powiadomienia "A new report is posted" w kategorii "General", jednak zmiana jego statusu jest ograniczona dla Administratora forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marco Posted December 25, 2017 Report post Posted December 25, 2017 W dniu 23.12.2017 o 09:46, Rikki napisał: Dzień dobry Marku! W ostatnich diach dostałem powiadomienia mailowe w związku ze "zgłoszoną zawartością". Czy mógłbyś proszę wylączyć powiadomienia, bądź też pokierować mnie gdzie są ustawienia za to odpowiedzialne? Rikki Edit/ Dokopałem się do ustawienia powiadomienia "A new report is posted" w kategorii "General", jednak zmiana jego statusu jest ograniczona dla Administratora forum. Sorry jednak w innym miejscu. Zmieniłem domyślnie na powiadomienia w ramach forum i możliwość wyłączenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
YogiCK Posted December 27, 2017 Report post Posted December 27, 2017 (edited) Posypało się kodowanie polskich znaków w tytułach niektórych tematów. O tyle dziwnie że w niektórych przypadkach krzaki są widoczne w nazwie ostatniego tematu przy liście działów, ale po wejściu w ten dział tytuł wyświetlany jest już prawidłowo. Poza tym brak spoilerów. I jak u wszystkich, wywalanie z logowania co chwilę. Z totalnie bezsensownym paskiem boczny poradziłem sobie uBlockiem. Nie wiedziałem też że na forum goście (bez konta) mogą zakładać nowe tematy - https://forum.purepc.pl/topic/377574-siema-co-zrobić-gdy-pisze-mi-że-mam-144hz-ale-mam-mniejszą-płynność-w-grach-od-mojego-brata-sprawdzaliśmy-na-tyle-samo-klatek-na-sekunde/ Edited December 27, 2017 by YogiCK Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marco Posted December 27, 2017 Report post Posted December 27, 2017 9 godzin temu, YogiCK napisał: Posypało się kodowanie polskich znaków w tytułach niektórych tematów. O tyle dziwnie że w niektórych przypadkach krzaki są widoczne w nazwie ostatniego tematu przy liście działów, ale po wejściu w ten dział tytuł wyświetlany jest już prawidłowo. Poza tym brak spoilerów. I jak u wszystkich, wywalanie z logowania co chwilę. Z totalnie bezsensownym paskiem boczny poradziłem sobie uBlockiem. Nie wiedziałem też że na forum goście (bez konta) mogą zakładać nowe tematy - https://forum.purepc.pl/topic/377574-siema-co-zrobić-gdy-pisze-mi-że-mam-144hz-ale-mam-mniejszą-płynność-w-grach-od-mojego-brata-sprawdzaliśmy-na-tyle-samo-klatek-na-sekunde/ Z kodowaniem powinno być już dobrze - w końcu przebudowały się wszystkie posty do nowego formatu i teoretycznie te które były utworzone na starym forum powinny być już widoczne poprawnie. Z wylogowywaniem w końcu do producenta dotarło, że jest problem, ale niestety "will require investigation by upper-tier support. I've escalated the ticket to them, and someone will attend to it as soon as they are able. Because of the advanced nature of this issue, please note that it may take longer than usual to fully address your concern." - czyli faktycznie "zapamiętaj mnie" nie działa jak powinno, ale nikt nie wie czemu. Pasek boczny był przed migracją, z tą różnicą, że nie na wszystkich skórkach. Jak komuś przeszkadza to blokujemy id #ipsLayout_sidebar w dowolnym używanym adblocku, bo nie uwierzę, że ktoś w 2017 nie ma adblocka w przeglądarce ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marco Posted December 28, 2017 Report post Posted December 28, 2017 Problem z wylogowywaniem chyba rozwiązany - dajcie proszę znać. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
reyden Posted December 28, 2017 Report post Posted December 28, 2017 Faktycznie już działa Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Jabar83 Posted December 28, 2017 Report post Posted December 28, 2017 (edited) U mnie działa.. Inna sprawa moze nie taka ważna, ale fajnie jakby dało się przywrócić ten pasek na dole głównej strony forum z aktywnymi użytkownikami z ostatnich 15 minut. Czasem się to przydaje. Zwłaszcza jak się chce dorwać Moda na PW. Wiem że jest osobna lista, ale to nie to co było. Większość for ma taką liste na dole. Edited December 28, 2017 by Devil Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marco Posted December 28, 2017 Report post Posted December 28, 2017 Godzinę temu, Devil napisał: U mnie działa.. Inna sprawa moze nie taka ważna, ale fajnie jakby dało się przywrócić ten pasek na dole głównej strony forum z aktywnymi użytkownikami z ostatnich 15 minut. Czasem się to przydaje. Zwłaszcza jak się chce dorwać Moda na PW. Wiem że jest osobna lista, ale to nie to co było. Większość for ma taką liste na dole. Proszę. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
toms83 Posted December 31, 2017 Report post Posted December 31, 2017 Na FF 47.0.2 nie mogę w ogole dostać się na forum. Nic się nie wgrywa, pusta strona. Ciacha wyrzucone i z forum i portalu, ponowne logowanie ( w serwisie ) nic nie zmienia i dalej to samo. Z innego kompa na 57.0.2 cykło od palca. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marco Posted January 1, 2018 Report post Posted January 1, 2018 (edited) 14 godzin temu, toms83 napisał: Na FF 47.0.2 nie mogę w ogole dostać się na forum. Nic się nie wgrywa, pusta strona. Jaki system operacyjny? Firefox 47 nie jest od dawna wspierany, nie jest też edycją ESR więc aktualizacja to bieżącej wersji albo 52 esr jest na pewno dobrym pomysłem. edycja: sprawdziłem w dokumentacji i firefox w starych wersjach na windows 7 nie wspierał współczesnych algorytmów szyfru i nie potrafił wynegocjować poprawnego szyfrowania dla sesji http2. Dodałem na serwerze możliwość zejścia w dół do starszych algorytmów dla archiwalnych przeglądarek - powinno działać bez problemu. Edited January 1, 2018 by marco rozwiązanie Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
toms83 Posted January 1, 2018 Report post Posted January 1, 2018 Właśnie wszedłem i zalogowałem się na tym problematycznym kompie. Sprzęt bardzo wiekowy, służy już tylko do netu, system xp. :) Dzięki. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marco Posted January 1, 2018 Report post Posted January 1, 2018 33 minuty temu, toms83 napisał: Właśnie wszedłem i zalogowałem się na tym problematycznym kompie. Sprzęt bardzo wiekowy, służy już tylko do netu, system xp. :) Dzięki. Jak korzystasz z XPka to koniecznie podnieś firefoxa do 52esr który jest ostatnim ze wsparciem dla XP. W dobie wygaszenia totalnego SSL3 i powolnego wycofywania TLS1.0 będziesz mieć coraz częściej problem z stronami szyfrowanymi na starej przeglądarce. Cieszę się, że póki co działa :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
YogiCK Posted January 1, 2018 Report post Posted January 1, 2018 Da radę wreszcie wyłączyć możliwość pisania przez osoby bez zarejestrowanego konta na forum? 2 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...