Skocz do zawartości
KSI

Używany laptop 14-15,6 do ok 1500 zł (bez HDD/SSD), który pociągnie Diablo 3?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam komputer stacjonarny a nawet dwa. Jedna z nich słabszy chcę wymienić na laptopa, który:

- sporadycznie będzie wykorzystywany do www;

- sporadycznie będzie wykorzystywany do nagrywania pulpitu programem Action od Mirillis (wymagania tutaj);

- mile widziane, gdyby dało się na nim pograć sporadycznie w Diablo 3 nawet na minimalnych detalach ale w miarę płynnie;

- bez dysku HDD/SSD bo już mam

- będzie mieć możliwość zwiększenia pamięci RAM np. do aż 16 GB jeśli zajdzie taka potrzeba;

- będzie mieć możliwość wymiany procesora na szybszy np. z i3 na i5 albo z i5 na i7, chłodzenie musi wytrzymać i zasilacz najlepiej też;

- wielkość 14-15,6 cala, dobra rozdzielczość

- dobrze wykonany i wytrzymały

- może być bez baterii lub z bardzo słabą np. 30 min.

Upatrzyłam sobie Dell E6430 z 1600 x 900, Intel Core i5 3320M i Nvidia NVS 5200M. Co myślicie?

Poza tym gdzie takiego laptopa dobrze jest kupić na odległość? Licytować na aukcji od osoby prywatnej czy lepiej kupić od firmy z gwarancją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili stoję przed pewnym dylematem. Jednak żeby kupić laptopa do Diablo 3 musiałbym wydać trochę więcej. Na razie patrząc po rankingu kart graficznych dla Diablo 3 znalazłem laptopy np. asusa gamingowe z i7 oraz:

- GTX 660

- GTX 850

Cena oczywiście w okolicach 2000 zł albo więcej. Dylemat mam taki, czy sens wydawać tyle kasy jak mam komputer stacjonarny i może 1-2 x do roku bym zagrał na laptopie w Diablo 3.

Mogę kupić taki laptop, wówczas mój komputer stacjonarny będzie zapewne słabszy od laptopa bo mam i3 i to stacjonarkę będę modernizować w przyszłości a i tak będę.

Mogę zrezygnować z laptopa ogarniającego Diablo 3 a kasę przeznaczyć, tymczasowo przechować na przyszłą modernizację stacjonarki tymczasem laptopa kupić tylko takiego, który ogarnie www i nagrywanie pulpitu wymienionym programem przez KILKA LAT z możliwością w razie czego wymiany procesora na szybszy, dołożenie RAMu, SSD już będę mięć.

Jeśli ta druga opcja to budżet mógłby być mniejszy niż 1500 zł, zapewne, może mam założyć nowy oddzielny wątek? Po prostu co mi w tej sytuacji doradzicie, czyli te same wymagania co u góry ale bez Diablo 3?

To miał być drugi awaryjny komputer z nastawieniem na komputer do nagrywania pulpitu, gdy stacjonarny będzie zajęty. Dawniej nagrywałem innym programem na WinXP i tam był procesor hp nx7400 z chyba T7400, inny program do nagrywania, laptop ogarniał ale się zepsuł.

Edytowane przez KSI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi