Kidzi1 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Witam Mam z demobilu płytę ASUS H110M-K D3 z 8GB DDR3 1866MHz. Chciałbym do tego włożyć Pentium G4560. W specyfikacji procesorów kompatybilnych producenta wymienione są jedynie procesory z linii SkyLake. Szukam dziś cały dzień informacji, czy to razem zadziała no i sam nie wiem. W sumie to byłby szczyt wszystkiego, jakby procesor z tą samą podstawką nie działał, ale z racji DDR3, to cholera go wie. Czy ktoś ma może doświadczenie w tym temacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Będzie konieczna aktualizacja Biosu jeśli chodzi o tego Pentiuma. Koszt myśle że ok 30-40 zł w jakimś serwisie lub musiałbyś pożyczyć od kogoś jakiś Skylake. Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Z tego co wyczytałem na paru stronach to teoretycznie obsługa G4560 jest od biosu 2001 . Procek powinien działać normalnie bo ma nadal kontroler DDR3 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi1 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Mogę na chwilę wypożyczyć i3-6100, więc BIOS spokojnie zaktualizuję. Dziwi mnie tylko, że producent na stronie nie chwali się kompatybilnością ... Dzięki za pomoc :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Często jest tak że nie podaje producent kompatybilności np jakiś kości pamięci i wtedy jest ryzyko. Zwkle jednak działa wiekszość bez problemu. Procek obsługuje DDR3, więc powinno być OK po wgraniu biosu. Czyli wkładasz i3 6100. Robisz Update i podmieniasz procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi1 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zaktualizowałem BIOS i poszło bez problemu. Dzięki jeszcze raz za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takafotka Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) ...Dziwi mnie tylko, że producent na stronie nie chwali się kompatybilnością ... A mnie dziwi, że NIE UMIESZ TEGO ZNALEŹĆ ! :zonk: Tutaj jest jak wół napisane: https://www.asus.com/us/Motherboards/H110M-K/HelpDesk_CPU/ a i tutaj też coś o tym piszą: https://www.asus.com/us/support/FAQ/1031846/ DWA RAZY piszą o tym a ty nie umiesz tego znaleźć ? . Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez takafotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Tylko zwróć uwagę że to spis dla wersji DDR4 . Wersja DDR3 w spisie nie ma procków KL , przynajmniej ich nie było 10 kwietnia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...