Goodjuke Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Witam, chce odpalić ubuntu na swoim laptopie przez usb, ale podczas ładowania wywala jakiś "błąd" wydaje mi się że może przyczyną jest sam pendrive, po włożeniu go do gniazda system chce go naprawiać, po za tym chodzi dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 A jak zrobiłeś bootowalnego pena z Ubuntu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 1. Wersja unetbootin, którą robiłeś pendrive była w miarę aktualna? 2. Próbowałeś robić go jeszcze raz? Bo to wygląda jak skopany pendrive - albo software'owo, albo gubi pliki. Sprawdź, czy unetbootin jest aktualny, zrób pendrive jeszcze raz a jak będzie to samo, to zrób go pod Windowsem programem rufus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ja polecam LiLi USB Creator . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 To jest bez znaczenia czy tym, czy rufusem (tego chociaż używałem), po prostu wygląda to na uszkodzoną część plików albo pendrive się sypie.Najprościej zrobić mu pełny format i rufusem na nowo wrzucić instalator.unetbootin jakoś nie polecam, bo czasem właśnie coś skopie z plikami. Za duży kombajn z tego zrobili.Na 90% autor zrobił na nowo pena i już sobie z tym poradził ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...