Explorer Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Mam taki dylemat... Szukam szybkiego routera do gier i tu pojawia się pytanie czy warto kupic takigo wymyślny "pająka" https://www.purepc.pl/sprzet_sieciowy/asus_rog_rapture_gtac5300_router_dedykowany_graczom_i_vr ? Będę miał okazje sprowadzić go w dobrej cenie ale mam mieszane uczucia bo komentarze pod artykułem są nie dokońca przychylne... Czy patrząc na parametry,ktoś mógłby mi podrzucić jakąś podpowiedzieć gdzie u nas można kupić podobny sprzęt? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dobra cena to znaczy ile ? W polskich sklepach go nie ma , na zachodzie widzę ceny od 300 do 400 $ , 1200+ zł to trochę dużo jak na router . Do gier wystarczy jakiś dobry Netgear / TP-Link czy Linksys z obsługą standardu N/AC i zdolny do pracy na częstowtliwości 5 Ghz , opcjonalnie mający możliwość instalacji alternatywnego softu w postaci Tomato czy DD-WRT . Także rodzaj netu ma znaczenie - Neostrada/DSL czy inne prowadzone kablami telefonicznymi z wtyczką RJ-11 , lokalne sieci czy providerzy , kabłówki czy mobilny net LTE . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Będziesz grał po WiFi? Jaki provider? Moim zdaniem nie opłaca się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...