radek_z Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 We wtorek wieczorem Windows zaktualizował mi się do Creators Update. Następnego dnia rano zaktualizowałem sterowniki do 17.4.2. Szybko okazało się że gryzą się one z Sapphire Trixx. Po różnych próbach wylądowałem ostatecznie na 17.2.1.Ale niezależnie od zainstalowanych sterowników ani w WattMan ani w Sapphire Trixx, nie mogę zmienić napięcia rdzenia. Tj. wcześniej po zmianie Power Limit na +20%, pod obciążeniem napięcie rosło do 1,225 V (na PowerLimit 0%, tylko do 1,138V). Teraz co bym suwakiem nie ustawił, napięcie nie rośnie.Mam za sobą cały dzień żonglowania sterownikami, próbowania zmiany w WattMan lub Trixx. Raz po którejś instalacji stwierdziłem że po odinstalowaniu Trixx-a, zmiana PowerLimit działa. Po zainstalowaniu także działała. Ale byłem na etapie żonglowania sterownikami i dałem jeszcze jedną szansę 17.4.2 i znów to samo....zmiana Power Limit nie działa.Ma ktoś pomysł? Może mogę zmianę power limit ustawić w jakimś pliku konfiguracyjnym? Tylko którym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...