krystian731 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam. Czy jest możliwość zwiększenia szybkości obrotów wiatraczka w laptopie ? Mam laptopa acer aspire e1 571 . Próbowałem poszukać coś w biosie ale jedyne co znalazłem to zmiana daty i hasła ... dodam że temperatury osiągają ~ 82 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zwiększyć obroty poza zakres fabryczny to będzie ciężko , musiał byś podnieść napięcie zasilające wentylator . Jak ci się lapek grzeje to go po prostu rozkręć i wyczyść w środku z kurzu , jak potrafisz to wymień też pastę termoprzewodzącą / termopady . Samo przeczyszczenie lapka powinno zbić trochę tempy . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 82 stopnie to nie jest jakiś piekarnik dla mobilnych, spróbuj wymienić pastę i przedmuchać, ew. może jest opcja wymiany wentyla z innego modelu ew. podkładka chłodząca jak masz kratkę na spodzie obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian731 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Zwiększyć obroty poza zakres fabryczny to będzie ciężko , musiał byś podnieść napięcie zasilające wentylator . Jak ci się lapek grzeje to go po prostu rozkręć i wyczyść w środku z kurzu , jak potrafisz to wymień też pastę termoprzewodzącą / termopady . Samo przeczyszczenie lapka powinno zbić trochę tempy . laptop ma trudny dostęp a odpinanie wszystkiego to za dużo jak dla mnie na dodatek kiedyś wyrobiłem kiedyś śrubę i nie da się jej odkręcić ale niech w serwisie się z tym męczą. A kasę mam już uzbieraną poza tym dają jakaś blaszkę w gratisie żeby się lepiej trzymało ? A odkurzaczem podobno można coś zepsuć. A ja nawet nie wiem w który otwór i odkurzaczem czy kompresorem ? - na tych forach tak mi namieszali :P ps.trothlink jest chyba duży bo jak odpalam csa to mam 60-70 fps a po chwili ~30 :( 82 stopnie to nie jest jakiś piekarnik dla mobilnych, spróbuj wymienić pastę i przedmuchać, ew. może jest opcja wymiany wentyla z innego modelu ew. podkładka chłodząca jak masz kratkę na spodzie obudowy 1. odpowiedziałem wyżej 2. zaraz dam zdj tylko znajdę komórkę :P 3. mam integrę - czyli to znaczy ze gpu ma taką samą temp. jak cpu ? https://scr.hu/nV2VV2 nada się ? Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez krystian731 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...