killerek132 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam serdecznie. Pracuję w delegacji i od jakiegoś czasu poszukuję wydajnego laptopa do gier. Wiedźmin 3, GTA 5 i tak dalej.Chciałem kupić coś z 1060 na pokładzie i i7 w zestawie. Wczoraj wszedłem z ciekawości na allegro i zobaczyłem laptopy od Lenovo, ERAZER z cenami które troszkę mnie zaskoczyły, ogólnie znalazłem artykuł na ich temat i podobno mocno na mieszały głównie ze względu na cenę. Byłem nastawiony na wydanie 6k z GTX 1060, liderem był MSI potem ASUS, ale tutaj za 5200 masz zestaw z 256 SSD, 1T HDD, i7 6700 i 1070.Z tego co wyczytałem jest wolniejszy od 11% do 18% od MSI czy ASUSA z takimi samymi komponentami, tyle że tamte z taką konfiguracją to cena pod 10k, więc może być wolniejszy nawet o 20%, z tego co jeszcze wyczytałem to jest dość głośny pod obciążeniem, do 50dB ale i tak grał bym na słuchawkach HyperX więc raczej nie jest to dla mnie wielką przeszkodą.Są to laptopy z Układ klawiatury QWERTZ + nalepki spolszczające w zestawie więc mam pytanie czy idzie to załatwić aby przerobić na QWERTY ?Co ogólnie sądzicie o tym laptopie ? Opłaca się go kupić ?Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Jedno słowo - Medion , omijał bym go szerokim łukiem . Chcesz mieć dobry lapek do gier to albo kupujesz normalny sprzęt od Asusa / MSI / Acera etc. albo kupujesz kadłubka od Dream Machines czy Xtreem . Na stronie DM masz lapki z I7 6700HQ + GTX1060 w cenie od 5 700 zł , możesz samemu zmienić ( do pewnego stopnia ) konfig laptopa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...