TheEcki Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, znowu piszę, mam kolejny problem. W stresie procesor osiąga 88 stopni na rdzeniach czy to jest normalna temperatura, dodałem zdjęcie w Idle czy też nie za dużo. Zmieniałem pastę termoprzewodzącą na nową. Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez TheEcki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Rozumiem że mamy się domyślić że chłodzisz go ziemniakiem albo kalarepą ? Tapatapatap Xperia X 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheEcki Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Obecnie mam nałożoną Thermal Crease 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Pasowałoby jeszcze jakiś radiator na to położyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheEcki Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Mam chłodzenie. Buda Dell T3500, myślałem nad zmianą na coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 To jakiś gotowiec rozumiem. Jakie to chłodzenie tam siedzi ? Jakies BOX'owe. Sprawdź czy nie jest zakurzone. Moze już wentylator się nieco wyrobił. Wolniej się obraca lub jest słabszy przepływ powietrza. Radiator niedociśnięty. 88'C to nie jest jeszcze jakiś Extreme, ale warto do środka zajrzeć i zbadać. Możliwe że trzeba będzie kupić coś taniego do schłodzenia tego procka. Nie zaszkodzi też przeczyścić nieco komputer i wentylatory, oraz zdjąć chłodzenie. Nałożyć jeszcze raz pastę, ale nie za dużo i dobrze dokręcić radiator, ale z wyczuciem. Sprawdź potem temperatury. Można też spróbować otworzyć budę z boku lub poprawić nieco cyrkulacje w budzie dając nowe wentyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheEcki Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Dzięki za sugestie, problem się sam rozwiązał, dałem za mało pasty termo, teraz temperatury w spoczynku to około 31-33 stopnie, a w obciążeniu max 75. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...