KSI Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Posiadam pasywną kartę graficzną Sapphire Radeon HD 7750 Ultimate i bardzo cichy komputer. Nie mogę na niej jednak grać na full detalach w Diablo 3, gdyż nie osiągam 60 FPS. Chciałbym ją wymienić na coś wydajniejszego ale równie bardzo cichego, chętnie używanego i niezbyt drogiego. Dlatego szukam karty, która uciągnie Diablo 3 na max detalach i rozdzielczości Full HD a do tego będzie też pasywna/półpasywna albo po prostu cicha. Jaką wybiorę zależy od kwoty jaką będę musiał przeznaczyć i korzyści jakie uzyskam. Aktualnie najbardziej się skłaniam ku rozwiązaniu półpasywnemu, gdzie przy oglądaniu youtbua, www itd. jest bardzo cicho, a gdy zagram w grę - może być trochę głośniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheStachu12 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 https://www.morele.net/karta-graficzna-xfx-radeon-rx-460-passive-4gb-gddr5-128-bit-dvi-hdmi-dp-box-rx-460p4hfg5-1062059/ do Diablo 3 wystarczy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Z pasywnych nowych i sensownych kart to GTX1050 od Palita w wersji Kalm X tyle że to koszt 700+ zł . Nieco tańszy jest też GTX750Ti w tej samej wersji tyle że karta sporo słabsza . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Nieco tańszy jest też GTX750Ti w tej samej wersji tyle że karta sporo słabsza . Pasywny XFX RX460 4GB jest pod każdym wzgl. lepszy od Palit GTX750Ti KalmX, a do tego widzę w morelach nawet tańszy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KSI Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 A coś tańszego i może używanego? Może być półpasywna - teraz bardziej skłaniam się do takich rozwiązań niż typowo pasywnych, gdyż myślę (mogę się mylić), że półpasywną za tą samą kwotę otrzymam wydajniejszą od pasywnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Jaki postawiłeś sobie próg finansowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KSI Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Nie postawiłem sobie progu finansowego. Po prostu obecna karta śmiga dobrze na ok 5x FPS. Co prawda nie mam ustawień na maxa, dlatego napisałem, że śmiga dobrze. Myślę, że mógłbym sprzedać starą kartę graficzną - nie wiem ile dostanę i dołożyć do ok 200 zł i może już wystarczy? Zależy jaka będzie różnica w wydajności. W inne gry nie gram więc może być na styk, półpasywna pewnie tańsza. Dlatego myślę o używanej a nie nowej. Chyba, że będę szukać używanych z tych co podaliście ale słabo to widzę, bo jakoś na alle ich teraz nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Patrząc na aukcje ~200zł za kartę. Za około 400zł nie widać nic sensownego na ten czas. A za ~500zł jest 460 4GB . Sprawdź w sieci jak się w diablo sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KSI Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Wg testów ogólnych wychodzi, że lepszy jest starszy gtx 950 a w ogóle to gtx 960. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...