Skocz do zawartości
KSI

Pasywna/Półpasywna/Cicha używana karta graficzna do Diablo 3 na max FHD

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam pasywną kartę graficzną Sapphire Radeon HD 7750 Ultimate i bardzo cichy komputer. Nie mogę na niej jednak grać na full detalach w Diablo 3, gdyż nie osiągam 60 FPS.

Chciałbym ją wymienić na coś wydajniejszego ale równie bardzo cichego, chętnie używanego i niezbyt drogiego.

Dlatego szukam karty, która uciągnie Diablo 3 na max detalach i rozdzielczości Full HD a do tego będzie też pasywna/półpasywna albo po prostu cicha. Jaką wybiorę zależy od kwoty jaką będę musiał przeznaczyć i korzyści jakie uzyskam.

Aktualnie najbardziej się skłaniam ku rozwiązaniu półpasywnemu, gdzie przy oglądaniu youtbua, www itd. jest bardzo cicho, a gdy zagram w grę - może być trochę głośniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A coś tańszego i może używanego? Może być półpasywna - teraz bardziej skłaniam się do takich rozwiązań niż typowo pasywnych, gdyż myślę (mogę się mylić), że półpasywną za tą samą kwotę otrzymam wydajniejszą od pasywnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie postawiłem sobie progu finansowego. Po prostu obecna karta śmiga dobrze na ok 5x FPS. Co prawda nie mam ustawień na maxa, dlatego napisałem, że śmiga dobrze. Myślę, że mógłbym sprzedać starą kartę graficzną - nie wiem ile dostanę i dołożyć do ok 200 zł i może już wystarczy? Zależy jaka będzie różnica w wydajności. W inne gry nie gram więc może być na styk, półpasywna pewnie tańsza.

Dlatego myślę o używanej a nie nowej. Chyba, że będę szukać używanych z tych co podaliście ale słabo to widzę, bo jakoś na alle ich teraz nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi