skillzor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Witam. Mój sprzęt to:I7 5775C Gtx 970 16Gb RAM Ostatnio zastanawiam się nad wymianą kompa/samej grafiki + ewentualnego zasilacza (mój jest trochę za słaby-550W). Kompa głównie używam do gier, nie potrzebuje generalnie hiper uber ustawień i puki co nie czułem potrzeby zmiany sprzętu ale nigdy nie wiadomo. Z tego co trochę czytałem to aż takiej dużej różnicy przy procesorach i nowych RAM nie ma. Więc myślałem nad kupnem samej grafiki 1080 (może nawet Ti) + zasilacza. Tylko znów pojawiają się jakieś plotki o nowej linii kart od zielonych - 2000. I myślę czy nie lepiej poczekać. Jest ktoś zaznajomiony w temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Bierz 1080/1080Ti, ale z tymi kartami do FHD to wypadało by zrobić OC tego CPU. Chyba, że masz 2K monitor wtedy to wystarczy bez OC. Zasilacz fakt też warto zmienić do tych kart. Na nową serię od Nvidii to poczekasz, na duży wybór w niereferentach jeszcze dłużej, a na okrzepnięcie cen jeszcze dłużej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Jeśli to dobre 550W to bez specjalnej zabawy w OC starczy do GTX 1080, a nawet i do Ti. Brodek akurat bierze bardzo mało papu jak na swoje możliwości. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...