XantiO Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 No to czas kolegów zapytać. Szukam monitora do pracy. Aktualnie mam 2x Dell S2440L i jestem bardzo zadowolony z nich lecz czas utworzyć nowe stanowisko pracy. Co będzie robione: -oprogramowanie CAD/CAM i CEA -pisanie, czytanie i arkusze Co bym widział: -2 monitory 24cale lub jeden ultrawide w 4K 32 cale -raczej IPS chyba, że jest coś mniej męczącego oczy !!!!!!! to jest jedna z najistotniejszych cech -matryca przykryta szybą jak w moich Dellach (wieczne dotykanie paluchami, czasami ktoś prosto od maszyny siada aby wprowadzić poprawki a więc łatwość mycia konieczna) Budżet? Nie mam określonego. Jak to w firmie. Im mniej tym lepiej ale jeśli warto to i dam 12-15 tysięcy bo ma to być na lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Co do wyboru 2x24" vs jeden wielki monitor o ich powierzchni, to ja bym wybrał jeden wielki monitor - mi się osobiście lepiej z czegoś takiego korzysta, niż z dwóch mniejszych. Z tą szybą to trochę dałeś w pupę, bo ... nie bardzo wiem co mógłbym polecić. To może być problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XantiO Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Miałem sytuację, że pracownik z mechanizacji podszedł z liniałem i mierzył element na monitorze. Więc bez tego będzie słabo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...