gabriel120 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam. Kupiłem niedawno Samsunga S7 Edgde "prawie nieużywanego" Po otrzymaniu paczki i włączeniu ukazał mi się taki widok http://imgur.com/gallery/Jx7Fk oraz takie oto dziwy przy instalowaniu aktualizacji i odblokowywaniu telefonu I przy przychodzących połączeniach/SMSach przy zablokowanym ekranie Przez około minutę. Jeśli wyłącze ekran i od razu odblokuje nic sie nie dzieje https://www.youtube.com/watch?v=hUYah-hgOWc i napisałem do sprzedawcy, a on napisał ,że to normalne objawy i trzeba zaktualizować soft. Wszedłem więc normalnie w Ustawienia/Aktualizacja oprogramowania/Aktualizacja Ręczna i wyskoczyło mi , że mam najnowszy soft. Wziąłem więć telefon na inny sposób i wgrałem androida 6.01, ale to samo się dzieje. POtem po kolei wgrywały mi się aktualizacje i przy każdej sprawdzałem i mam to samo. Przywracałem oczywiście telefon do ustawień fabrycznych. Nic nie pomogło. I teraz moje pytanie. Czy to rzeczywiście wina softu czy po prostu telefon jest uszkodzony i czy można coś na to poradzić? EDIT: włączenie Always on Display wydaje się minimalizować problem, ale przy resecie albo próbie wejścia w ustawienia przez trzymanie Vol UP HOME i POWER buttona ciągle mi pokazuje te artefakty Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez gabriel120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mseredin Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Uszkodzony. Nic takiego nie powinno się dziać. Sam mam S7E i nie mam z nim żadnych problemów. Ale z tego co wiem S7E miały problemy z taśmą łączącą płytę główną z wyświetlaczem i może to powoduje takie zachowanie telefonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Naprawde uwierzyles sprzedawcy ze to wina softu? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...